Alina Gorghiu, memorandum Antimafia. 25 de noi posturi de procurori în DIICOT

DE Florin Budescu | Actualizat: 10.10.2023 - 13:02
Alina Gorghiu, memorandum Antimafia - Foto: Facebook/Alina Gorghiu

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, va introduce pe ordinea şedinţei de Guvern de joi un memorandum Antimafia. Prin acesta, vor fi create 25 de noi posturi noi de procurori în DIICOT.

SHARE

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a declarat că problema drogurilor în România devine la fel de presantă ca în Statele Unite ale Americii.

Ea a adăugat că, în şedinţa de joi a Executivului, va intra pe ordinea de zi un memorandum, care prevede suplimentarea cu 25 de posturi de procurori, la DIICOT.

Alina Gorghiu, memorandum Antimafia

Acest lucru va ajuta la combaterea acestui fenomen, în condiţiile în care drogurile sunt o problemă de sănătate publică şi de securitate naţională.

Un raport al Departamentului American pentru Securitate Internă arată că, în anul 2024, traficul şi consumul ilicit de droguri vor fi principalele ameninţări, la adresa securităţii naţionale din SUA, a menționat Alina Gorghiu.

„În 2024, traficul şi consumul ilicit de droguri vor fi principale ameninţări la adresa securităţii naţionale din SUA. Asta spune cel mai recent Raport al Departamentului american pentru Securitate Internă. În România, chiar ieri, 30.000 de pastile au fost capturate de poliţiştii antidrog din Vâlcea. Vorbim despre substanţa activă «alprazolam», un drog de risc.

Citeşte şi: Captură impresionantă de droguri în Portul Constanța. Heroină din Iran, ascunsă printre curmale

Asta se întâmplă în contextul în care, în septembrie, operaţiunea HIMERA captura peste 20.000 de comprimate stupefiante sustrase din circuitul legal, chiar de gestionar.

Problema drogurilor în România devine la fel de presantă ca peste ocean. Drogurile sunt atât o problemă de sănătate publică, cât şi una de securitate naţională.

De aceea, e necesar să alocăm resurse umane suplimentare la DIICOT. Joi, va intra în şedinţă de Guvern un memorandum în acest sens: suplimentarea cu 25 de posturi de procurori”, a afirmat Alina Gorghiu, conform unui comunicat de presă al Ministerului Justiţiei, citat de News.ro.

Citeşte şi: Cum a combătut statul traficul și consumul de droguri. Vârsta consumatorilor a scăzut la 10-11 ani

„Substanţele ilicite ucid persoane şi distrug destine”, a mai comentat ministrul Justiţiei. „Iar legislaţia trebuie adaptată la aceste ameninţări.

Un bun exemplu este proiectul Partidul Naţional Liberal, privind eliminarea pedepsei cu suspendare, în cazul traficului de droguri de mare risc, precum şi majorarea pedepselor pentru fapte de efectuare fără drept de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive”, a conchis Gorghiu.

Un bărbat de 34 de ani, din judeţul Vâlcea, a fost recent arestat preventiv, după ce în maşina sa au fost găsite două cutii cu tablete, având ca substanţă activă alprazolam, un drog de risc. Bărbatul a fost prins după o urmărire în trafic, el fugind de poliţişti cu maşina în care se afla şi fiul său, de 14 ani. Anterior, el a mai fost condamnat pentru trafic de stupefiante.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te