Captură impresionantă de droguri în Portul Constanța. Heroină din Iran, ascunsă printre curmale

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 09.10.2023 - 15:10
Traficanți de droguri prinși de Poliție și DIICOT Foto: Poliția Română/ DIICOT

O captură impresionantă de droguri a avut loc în Portul Constanța. 186 kilograme de heroină a fost descoperită într-un transport de curmale importat din Iran. Români și străini fac parte din grupare.

SHARE

O captură impresionantă de heroină a fost dată publicității abia acum de Poliție și DIICOT. 186 de kilograme de heroină era disimulată în 16 tone de curmale importată din Iran. 

De fapt operațiunea de import era paravan pentru introducerea drogurilor în România. 

Captură impresionantă de droguri în Portul Constanța. Heroină din Iran, ascunsă printre curmale

Un caz interesant de captură de droguri de mare risc a fost dat publicității abia acum. Autoritățile spun că de fapt nu au făcut publice rezultatele deși sunt impresionante pentru că nu se încheiase de fapt ancheta. 

”La data de 09.10.2023 procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală împreună cu polițiști ai Direcției de Combatere a Criminalității Organizate – Serviciul Antidrog au pus în aplicare 3 mandate de percheziție domiciliară în județul Argeș, într-o cauză privind săvârșirea infracțiunilor de trafic internațional de droguri de mare risc și trafic intern de droguri de mare risc. 

În fapt, la data de 26.05.2022 membrii unei grupări infracționale organizate  formată din cetățeni români și străini au introdus în România, prin  Portul Constanța, cantitatea de 186 kilograme heroină, disimulată în 16 tone de curmale importate din Iran (operațiunea de import fiind utilizată ca paravan pentru introducerea drogurilor în România).

Citește și: Arestări în dosarul mafiei drogurilor din școli. Ce substanțe erau vândute elevilor

Întrucât în cursul urmăririi penale a rezultat intenția grupării infracționale organizate de a transporta drogurile în Ucraina, s-a transmis autorităților judiciare din această țară o cerere de comisie rogatorie internațională, prin intermediul căreia a fost solicitată realizarea mai multor activități judiciare inclusiv realizarea unei  livrări supravegheate, cu substituirea drogurilor .

Citește și: Cartelul drogurilor din licee: Traficanți cu părinți la MAE, Guvern și DNA. Eleve leșinate în baie

 În urma cooperării judiciare  au fost prinși în flagrant, pe teritoriul Ucrainei, doi cetățeni români, care au preluat  și deținut transportul supravegheat , aceștia fiind  reținuți și ulterior arestați preventiv. 

 Din cercetările efectuate  a rezultat că inculpații   au fost coordonați de  un cetățean străin (turc), aflat pe teritoriul României.

În cursul acestei zile , cetățeanul de origine turcă urmează să fie adus la audieri la sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală. 

Citește și: EXCLUSIV Traficanți din 16 țări aduc tone de droguri în România. Există un specific pe regiuni

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române. 
Activitățile de investigație au beneficiat de sprijinul EUROJUST și EUROPOL.
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, a transmis DIICOT.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te