Administrația Penitenciarelor: Udrea beneficiază de 4 mp de spațiu. Facem deratizare de 4 ori pe an

DE Petre Bădică | Actualizat: 11.07.2022 - 15:45
Elena Udrea / INQUAM PHOTOS

La începutul lunii aprilie, Elena Udrea a fugit din România, înainte ca Instanţa supremă să confirme condamnarea de 6 ani închisoare primită în dosarul 'Gala Bute'. Ea a cerut să nu fie extrădată invocând, printre altele, condițiile improprii din pușcărie.

SHARE

Pe 7 aprilie, Udrea a fost prinsă de poliţia de frontieră din Bulgaria, în timp ce încerca să treacă în Grecia cu un autoturism pe la punctul de trecere Kulata. La mijlocul lunii aprilie, tribunalul districtual din Blagoevgrad a aprobat punerea în executare a mandatului european emis pe numele ei şi extrădarea în România. Elena Udrea a atacat acest verdict la Curtea de Apel din Sofia.

Citește și: Extrădată de Bulgaria, Elena Udrea va face 6 ani de pușcărie. „Nu îi voi spune copilului adevărul”

Pe 10 iunie, Udrea a primit decizia de extrădare. Ea inspășește pedepasa de 6 ani de închisoare la închisoarea Târgșor. Newsweek România a întrebat Administrația Penitenciarelor despre condițiile din închisoarea Târgșor și despre cât de întemeiate sunt plângerile Elenei Udrea.

Citește și: FOTO Udrea zice că se teme de gândaci pentru a nu ajunge la pușcăria Târgșor. Cum arată celulele


„Potrivit informațiilor furnizate de Penitenciarul de Femei Ploiești - Târgșor Nou, toate camerele de detenție sunt prevăzute cu grup sanitar propriu despărțit cu ușă de spațiu locativ, la fel și toaleta și incinta acestora. Penitenciarul de femei Târgșorul Nou încheie, anual, contract pentru servicii de deratizare și dezinsecție pentru toată suprafața clădirii, inclusiv servicii de detenție, serviciu care se execută de cel puțin 4 ori pe an.
În ceea ce privește aspectele privind condițiile de cazare... spațiile destinate persoanelor private de libertate din unitățile subordonate Administrației Naționale a Penitenciarelor sunt organizate astfel încât să respecte demnitatea umaă și să întrunească standarde minime sanitare și de igienă, ținându-se cont de suprafața de locuit, volumul de aer, iluminare, sursele de încălzire și ventilație, prin raportare la condițiile climatice.
În amenajarea camerelor de cazare se are în vedere alocarea unui spațiu mai mare de 4 metri pătrați pentru fiecare persoană privată.

Spațiile destinate activităților igiencio-sanitare sunt separate cu uși de restul camerelor, cu acces din spațiu destinat odihnei propriu zise, fără posbilitatea de blocare, fixate în balamale tip pivot, având dreschiderea spre spațiul destinat odihnei”, se arată în răspunsul Administrației Penitenciarelor.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.