A ucis la vârsta de 14 ani și a stat 25 de ani în pușcărie. Spune că a fost forțat să admită crima

DE Alex Darvari | 18.06.2022 - 19:04
A ucis la vârsta de 14 ani și a stat 25 de ani în pușcărie. Spune că a fost forțat să admită crima

Autorul unei crime care a terifiat opinia publică ieșeană în urmă cu 25 de ani a cerut revizuirea sentinței. Individul a fost între timp condamnat și eliberat condiționat. 

SHARE

A trecut și termenul de la care are dreptul să solicite reabilitarea judecătorească, care i-ar „albi” cazierul. El a cerut însă revizuirea, invocând faptul că declarațiile prin care își recunoștea fapta i-ar fi fost smulse prin constrângere.

Crima pentru care a fost condamnat Constantin Tuluc a fost comisă pe 15 martie 1997. În vârstă de 14 ani la acea dată și inspirat dintr-un film văzut la televizor, Tuluc s-a gândit să profite de amiciția cu unul dintre prietenii săi de joacă, Ș.P., în vârstă de 11 ani, care provenea dintr-o familie înstărită. A pus la cale „răpirea” lui Ș.P., care ar fi urmat să stea ascuns timp de 10 zile. În acest interval, Tuluc urma să trimită părinților lui Ș.P. un bilet cu textul „Fiul tău este la noi. Răscumpărarea sa este de 100 de milioane de lei. Nu are rost să anunțați Poliția deoarece vă vom elibera fiul după ce omul nostru va ajunge cu banii la noi și neurmărit. Vă vom supraveghea 24 de ore din 24.

Dacă anunțați Poliția, Ș. și P. (fratele lui Ș.P., n.r.) vor fi morți. Dacă anunțați Poliția vom ști imediat, deoarece avem oameni și în Poliție. Până marți la ora 6 seara când vă vom contacta noi, să aveți cele 100 de milioane în bancnote de 10.000 lei și 50.000 lei puse într-o cutie de papuci. Vă sfătuim să nu riscați deoarece viețile nevinovate ale lui Ș. și P. pot fi distruse”. Suma ce urma să fie cerută ca răscumpărare echivala la acea dată cu 13.800 de dolari.

Tuluc l-a atras pe Ș.P. la subsolul blocului de pe strada Prof. A. Șesan în care locuiau amândoi și i-a expus planul său. Băiatul a refuzat, afirmând că mascarada nu are rost, tatăl său dându-i destui bani. Când Ș.P. a dat să plece, Tuluc l-a împins, făcându-l să cadă. Apoi, i-a tras peste față o pungă de plastic și l-a strâns de gât până când băiatul s-a sufocat. Apoi, pentru a fi sigur că victima a decedat, i-a băgat capul într-o gură de canal cu apă menajeră. I-a golit buzunarele, a luat punga, a spart becul din subsol și a plecat.

Citește mai mult pe ziaruldeiasi.ro

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.