Video Cum ar arăta Vlad Țepes sau Leonardo Da Vinci dacă ar trăi astăzi. Istoria prinde viață!

DE Alexandra Lupascu | Actualizat: 24.07.2023 - 19:08

Cum ar arăta Vlad Țepes sau Leonardo Da Vinci dacă ar trăi astăzi. Istoria prinde viață! Le-am văzut portretele de nenumărate ori... dar te-ai întrebat vreodată cum arată cu adevărat unele dintre cele mai faimoase figuri ale istoriei?

SHARE

Cum ar arăta Vlad Țepes sau Leonardo Da Vinci dacă ar trăi astăzi. Istoria prinde viață!

Le-am văzut portretele de nenumărate ori... dar te-ai întrebat vreodată cum arată cu adevărat unele dintre cele mai faimoase figuri ale istoriei? 

Becca, care conduce Royalty Now Studios , și-a combinat pasiunile pentru artă, istorie, design și photoshop pentru a crea portrete modernizate ale celor peste 100 de personaje istorice.

Designerul grafic din Texas recreează statui și portrete celebre, astfel încât să putem „învăța despre trecut cu puțin mai multă empatie pentru figurile implicate”, scrie dailymail.com.

Becca și-a lansat pentru prima dată contul de Instagram Royalty Now în 2018 și acum a strâns peste 381.000 de urmăritori. 

Ea și soțul ei au lansat, de asemenea, o serie de documentare pe YouTube în care „se scufundă mai adânc în fiecare figură istorică” și discută ce surse faptice au fost folosite pentru a concepe recreațiile.

ALEXANDRU CEL MARE 

Alexander the Great, aka Alexander III, was a king of the ancient Greek kingdom of Macedon
Alexandru cel Mare, alias Alexandru al III-lea, a fost un rege al anticului regat grec al Macedoniei

REGINA VICTORIA 

Queen Victoria is the second-longest reigning British monarch and ruled for nearly 64 years

Regina Victoria este al doilea cel mai longeviv monarh britanic și a domnit aproape 64 de ani

Regina Victoria a domnit peste Marea Britanie timp de aproape 64 de ani. Este al doilea cel mai longeviv monarh care domnește după Regina Elisabeta a II-a, care a murit anul trecut. 

S-a născut la Palatul Kensington din mama prințesei Victoria de Saxa-Coburg-Saalfield la 24 mai 1819.

WILLIAM SHAKESPEARE 

William Shakespeare was an English playwright, poet, and actor who is widely believed to have been the greatest dramatist of all time

William Shakespeare a fost un dramaturg, poet și actor englez despre care se crede că a fost cel mai mare dramaturg al tuturor timpurilor.

Dramaturgul continuă să ocupe o poziție unică în literatura mondială ca cineva a cărui reputație o depășește pe cea a tuturor celorlalți scriitori populari.

Leonardo este venerat și pentru ingeniozitatea sa tehnologică. El a conceptualizat un elicopter, un tanc, energie solară concentrată, un calculator și corpul dublu, subliniind și o teorie rudimentară a plăcilor tectonice.

VLAD ȚEPEȘ

Vlad III was the three-time ruler of Wallachian and is said to have been the inspiration for author Bram Stoker's 1897 gothic novel ¿Dracula¿

Vlad al III-lea a fost de trei ori conducător al valahului și se spune că a fost inspirația pentru romanul gotic „Dracula” al autorului Bram Stoker, din 1897.

Vlad al III-lea, cunoscut și sub numele de Vlad Țepeș sau Vlad Dracula, a fost de trei ori conducător al valahului (între 1448 și moartea sa în jurul anului 1477) și a fost mai târziu inspirația pentru faimosul conte de vampiri al autorului irlandez Bram Stoker în romanul său din 1897, Dracula. 

Cunoscut oficial drept Prințul Țării Românești, Vlad al III-lea s-a născut în 1431 din Vlad al II-lea Dracul. Tatălui său i s-a acordat numele de familie Dracul, care înseamnă dragon, când a devenit membru al Ordinului militar creștin al Dragonului.

MARCUS AURELIUS 

Marcus Aurelius was the last of the Five Good Emperors and ruled the Roman Empire from 161-180 AD. He was known for reigning with authority, humanity, and competence and was one of the most respected emperors in Roman history

Marcus Aurelius a fost ultimul dintre cei cinci împărați buni și a condus Imperiul Roman între anii 161-180 d.Hr. 

Era cunoscut pentru că a domnit cu autoritate, umanitate și competență și a fost unul dintre cei mai respectați împărați din istoria romană.

FATA CU CERCEL DE PERLA 

Girl with a Pearl Earring is an oil painting by Dutch artist Johannes Vermeer
„Fata cu cercel de perle” este o pictură în ulei a artistului olandez Johannes Vermeer

A pictat piesa în jurul anului 1665 și este una dintre cele mai cunoscute lucrări ale sale.

Pictura prezintă o femeie misterioasă purtând un cercel mare de perle, o jachetă aurie și un turban albastru și auriu. 

Ea se uită peste umăr la privitor și are buzele întredeschise de parcă ar fi pe punctul de a vorbi.

Unii au comparat pictura cu Mona Lisa a lui Leonardo da Vinci, dar spre deosebire de pictura italiană, „Fata cu cercel de perle” nu este un portret.

MARIA ANTOANETA 

Marie Antoinette was the last queen of France and helped provoke the popular unrest that led to the French Revolution and the monarchy being overthrown in August 1792

Maria Antonieta a fost ultima regină a Franței și a contribuit la provocarea tulburărilor populare care au dus la Revoluția Franceză și la răsturnarea monarhiei în august 1792.

Maria Antonieta a fost ultima regină a Franței și a contribuit la provocarea tulburărilor populare care au dus la Revoluția Franceză și la răsturnarea monarhiei în august 1792.

La doar 14 ani, ea s-a căsătorit cu regele Ludovic al XVI-lea . 

Se spunea că ea este foarte diferită ca caracter de soțul ei, în timp ce acesta era introvertit și timid, ea era un fluture social care iubea jocurile de noroc, petrecerile și moda extravagante.

Citește și: Ambasadorul Ungariei la București, convocat la MAE. Orban s-a plâns că România a vrut să-l cenzureze

Căsătoria ei cu viitorul rege al Franței, el însuși în vârstă de doar 15 ani, a fost folosită pentru a pecetlui noua alianță dintre Austria și Franța după Războiul de Șapte Ani. Se crede că cuplul nu și-a desăvârșit căsnicia timp de șapte ani.

La nouă luni de la execuția soțului ei, ea a fost executată prin ordinul de ghilotină al tribunalului revoluționar, în vârstă de doar 37 de ani.

Au existat multe acuzații false împotriva fostei regine, inclusiv înalta trădare, promiscuitate sexuală și relații incestuoase cu fiul ei Louis-Charles, care a fost forțat să depună mărturie că mama lui l-a molestat.

După tăierea capului, trupul ei a fost plasat într-un mormânt nemarcat, dar în 1815 a fost exhumat și a dat o înmormântare la Catedrala Bazilica din Saint-Denis.

THOMAS JEFFERSON 

Thomas Jefferson was an American statesman, diplomat, lawyer, architect and philosopher, and Founding Father who served as the third president between 1801 and 1809

Thomas Jefferson a fost un om de stat, diplomat, avocat, arhitect și filozof american și părinte fondator.

Thomas Jefferson s-a născut pe 13 aprilie 1743 la plantația Shadwell din afara orașului Charlottesville din Virginia. A fost al treilea dintre cei 10 copii ai uneia dintre cele mai proeminente familii din elita plantatorilor din Virginia .

De-a lungul vieții lui Jefferson, el a fost un om de stat american, diplomat, avocat, arhitect și filozof și părinte fondator, care a servit ca al treilea președinte între 1801 și 1809.

În timpul președinției sale, a stabilizat economia americană și a învins pirații din Africa de Nord în timpul războiului barbaresc. 

Citește și: Problemă de matematică pentru gimnaziu: ”6÷2(1+2) = ?” Răspunsul pare simplu. Accepți provocarea?

El este, de asemenea, creditat pentru că a dublat dimensiunea SUA prin intermediarea cu succes a achiziției Louisiana.

Jefferson a fost principalul autor al Declarației de Independență, motivând coloniștii americani să se rupă de Marea Britanie și să formeze o nouă națiune.

El este renumit pentru cuvintele sale „toți oamenii sunt creați egali”, care este prezentat în Declarație. Congresul a fost adoptat oficial documentul pe 4 iulie 1776, iar acum data este sărbătorită ca Ziua Independenței Americii. 

NAPOLEON 

Napoleon Bonaparte - also known as Napoleon I - was a hero of the French Revolution and twice emperor of France

Napoleon Bonaparte - cunoscut și sub numele de Napoleon I - a fost un erou al Revoluției Franceze și de două ori împărat al Franței.

S-a născut în 1769 pe insula Corsica și, când era băiat, a urmat școala în Franța continentală, unde a învățat limba și a absolvit o academie militară în 1785.

Napoleon a urcat rapid în rândurile militare în timpul Revoluției Franceze și este cunoscut ca fiind atât ambițios, cât și un strateg priceput.

Citește și: Problemă de matematică devenită virală pe Internet: ”8 ÷ 2(2+2) = ?” Pare simplă. Poți să o rezolvi?

S-a încoronat împărat al Franței în 1804, la aproximativ cinci ani după ce a preluat puterea politică în urma unei lovituri de stat. 

În timpul domniei sale, a purtat război cu mai multe națiuni europene, iar în urma lor și-a extins enorm imperiul. 

Cu toate acestea, a abdicat de la tron ​​în 1814 - la doi ani după o invazie eșuată a Rusiei - și a exilat pe insula Elba.

S-a întors pentru scurt timp la putere în anul următor în campania lui Hundred Days, dar după ce a fost învins în bătălia de la Waterloo a abdicat din nou. 

Napoleon a fost apoi exilat pe insula Sfânta Elena, unde a murit la vârsta de 51 de ani. 

IMPĂRATEASA IOSIFINA 

Empress Josephine, born Josephine de Beauharnais, was the first wife of Napoleon I
Împărăteasa Josephine, născută  Josephine de Beauharnais, a fost prima soție a lui Napoleon I. Legendarul cuplu s-a căsătorit în 1796.

Josephine era cu șase ani mai în vârstă decât iubitul ei – lucru care probabil a provocat scandal la acea vreme, deoarece s-ar fi așteptat să producă un moștenitor.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te