Asaltul a fost un eșec: nouă rebeli ar fi fost uciși pe loc – potrivit relatărilor lui Fidel Castro – iar 56 au fost executați ulterior de către dictatorul Fulgencio Batista. Frații Fidel și Raul Castro au fost capturați și condamnați la închisoare. Au fost eliberați, în cadrul unei amnistii, în 1955. Totuși, atacul din 26 iulie asupra barăcilor Moncada a fost considerat începutul revoluției cubaneze. Până în 1957, mișcarea nu a avut succese notabile, remarcându-se doar printr-o sporadică luptă de guerrillă. În martie 1957, Statele Unite se decid să impună sancțiuni dictaturii de dreapta, ceea ce slăbește regimul. Abia în august 1958, frații Castro și Che Guevera au preluat inițiativa militară, iar, la 1 ianuarie 1959, dictatorul Batista a fugit. Fidel Castro a instaurat o dictatură personală, sub forma unui regim comunist cu o economie etatistă centralizată. Numărul celor lichidați de regimul său este estimat la circa 73.000 de persoane. Un medic câștigă circa 15 euro pe lună, iar salariul unui funcționar guvernamental este de 3 euro pe săptămână. Abia în 2008, Raul Castro a permis cubanezilor să dețină telefoane mobile și computere. Mai puțin de 40% din populație are acces la Internet.
Intră în vigoare Tratatul de la Trianon 26 iulie 1921: Tratatul de la Trianon, semnat în 1920 între Puterile Aliate învingătoare și Ungaria învinsă, marchează recunoașterea pe plan internațional a Unirii Transilvaniei, Banatului, Crişanei şi Maramureşului cu România. Prin tratat, se stabileau noile granițe pentru Ungaria, Austria, Regatul Sârbilor, Croaților și Slovenilor (stat devenit ulterior Iugoslavia), România și Cehoslovacia.
Hitler supraviețuiește atentatului contelui de Stauffenberg
20 iulie 1944: Colonelul Claus von Stauffenberg, fost simpatizant nazist, își dă seama de atrocitățile comise de Adolf Hitler și decide să-l omoare, punând explozibil în „Bârlogul Lupului”, cartierul general al dictatorului de pe frontul din Prusia de Est. Bomba a explodat, dar Hitler nu a murit. Colonelul a fost executat a doua zi.
Neil Armstrong ajunge pe Lună
21 iulie 1969: „Un pas mic pentru om, un pas uriaş pentru omenire” sunt cuvintele lui Neil Armstrong, comandantul misiunii Apollo 11 și primul om care a pășit pe Lună. Peste 500 de milioane de oameni au urmărit la televizor pașii astronauților americani. În misiunea Apollo 11, au participat și Buzz Aldrin și Michael Collins.