O Românie cu hoție: Carmen Popa (CA Termoenergetica din partea USRPLUS) refuză să-și declare averea

DE Petru Zoltan | Actualizat: 07.08.2021 - 09:37
O Românie cu hoție: Carmen Popa (CA Termoenergetica din partea USRPLUS) refuză să-și declare averea/FOTO: Facebook/Carmen Popa

Carmen Gabriela Popa, promovată de USRPLUS în Consiliul de Administrație al Companiei Municipale Termoenergetica, nu vrea să își facă publice declarațiile de avere și interese, deși legea o obligă.

SHARE

Înainte a colabora cu USRPLUS, Carmen Popa a fost numită de controversatul ministru Anton Anton (ALDE) membru în Consiliul de Administrație al Complexului Energetic Oltenia. Acum, Carmen Popa s-a lepădat de partidul înființat de Călin Popescu Tăriceanu și Daniel Chițoiu pentru a promova online sloganul politic „O Românie fără hoție”. 

Carmen Gabriela Popa a fost numită de Consiliul General al Municipiului București în Consiliul de Administrație al Companiei Municipale Termoenergetica în data de 9 aprilie 2021. Mandatul acesteia este pe o perioadă de patru luni, cu drept de prelungire pentru încă alte două luni.

Citește și: Poliția Română: Amendă și carnet suspendat 120 de zile pentru „comportament agresiv” în trafic

Conform Legii 176 din 1 septembrie 2010 privind integritatea în exercitarea funcțiilor și demnităților publice, cunoscută ca Legea Agenției Naționale de Integritate, membrii consiliilor de administrație sunt obligați să depună declarațiile de avere și interese în termen de 30 de zile de la data numirii în funcție. Practic, Carmen Gabriela Popa trebuia să își depună cele două declarații (una de avere, cealaltă de interese) până pe data de 9 mai 2021, documente care urmau să fie făcute publice atât pe site-ul Companiei Municipale Termoenergetica, cât și pe site-ul Agenției Naționale de Integritate. Dar declarațiile lipsesc cu desăvârșire.

Întrebată de Newsweek România de ce nu sunt publice declarațiile de avere și interese pe site-ul companiei Termoenergetica, Carmen Gabriela Popa a declarat: „Nu știu! Să îi întrebați pe ei. Din câte îmi amintesc, le-am depus. Întrebați la companie e cel mai simplu, e cel mai clar”.

Directorul Termoenergetica: „Nu a dorit. Nu a depus”

Întrebat de ce nu sunt publice declarațiile de avere ale doamnei Carmen Gabriela Popa, directorul general al Termoenergetica, Claudiu Crețu, a declarat că „doamna Popa nu a depus declarațiile de avere și interese. Nu a dorit. Nu a depus. Sunt de acord cu dumeavoastră că e obligatoriu să depui declarațiile, dar nu a depus. Am primit solicitarea dvs. și am redirecționat-o doamnei ca să vă spună motivele pentru care nu le-a depus. Cum avem motivele și răspunsul de la doamna vă transmitem răspunsul”.

Citește și: Mihai Bendeac îl acuză pe Cătălin Măruță de hărțuire: „Te rog eu, băi, nu mă mai suna”

Primarul Nicușor Dan și viceprimarul Horia Tobescu (USRPLUS) nu au comentat situația.

Numită de ALDE în Consiliul de Supraveghere al CEO

Carmen Gabriela Popa a cochetat cu ALDE, partidul înființat de Călin Popescu Tăriceanu și controlat de Daniel Chițoiu. În iulie 2019, ministrul Energiei de atunci, Anton Anton, a numit-o în Consiliul de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia (CEO). A rezistat pe funcție până în decembrie 2019. În acea perioadă, toate numirile în funcții în sectorul energetic erau făcute doar cu acordul lui Daniel Chițioiu, secretarul general al ALDE.

Din CV-ul Gabrielei Popa aflăm că este membru executiv în board-ul Metro Cash & Carry România și director Resurse Umane, din 2015. Anterior, în perioada 2006-2012, a fost membru în CA al Rolast SA, companie care se ocupa cu reconversia spațiilor industriale și dezvoltare parcuri comerciale de retail. În paralel cu această funcție, Gabriela Popa a fost director Dezvoltare Business la Bank of Cyprus România.

Gabriela Popa a mai lucrat ca director de rețea la Banca Comercială „Ion Țiriac” și director grup Resurse Umane la Țiriac Holding.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te