Minciunile prin care Lasconi explică angajarea soțului șomer drept consilier USR cu 7000 lei salariu

DE Petre Bădică, Stelian Negrea | Actualizat: 30.08.2024 - 08:00
Minciunile prin care Lasconi explică angajarea soțului șomer drept consilier USR cu 7000 lei salariu - Foto: INQUAM PHOTO / Octav Ganea
Minciunile prin care Lasconi explică angajarea soțului șomer drept consilier USR cu 7000 lei salariu - Foto: INQUAM PHOTO / Octav Ganea

Prezentă la un post TV, președintele USR, Elena Lasconi a spus o serie de neadevăruri pentru a explica de ce soțul ei a fost angajat consilier juridic la grupul parlamentar USR. La acel moment, soțul doamnei Lasconi era șomer. Newsweek a scris, în exclusivitate, pe acest subiect.

SHARE

Președintele USR, Elena Lasconi, a încercat, aseară, la Digi24, să explice în ce condiții soțul său, Georgescu - Cătălin Teodor a fost angajat în funcția de consilier la grupul USR din Camera Deputaților. 

Minciunile prin care Lasconi explică angajarea soțului șomer drept consilier USR cu 7000 lei salariu

Georgescu a fost angajat de către USR, în anul 2021, fiind plătit din bani publici. El asigură consiliere juridică grupului parlamentar USR. Georgescu a fost angajat pe această poziție fără concurs și din postura de șomer. 

Georgescu a fost angajat consilier USR, plătit din bani publici, la doar un an după ce Elena Lasconi a fost aleasă primar USR în orașul Câmpulung.

Pe soțul Elenei Lasconi NU îl îndreptățea nici experiența (limitată la câțiva clienți) și nici succesul avut în meseria de avocat (inexistent) ca să fie ales consilier juridic la USR. 

Elena Lasconi a justificat angajarea la USR a soțului său printr-o serie de minciuni. Soțul primește un salariu care a ajuns, azi, la 7.000 de lei pe lună. Lasconi a sugerat că articolele publicate de Newsweek despre angajarea soțului său și pe care le citiți mai jos ar fi fost comandate. „Mă așteptam să apară aceste articole”, a spus Lasconi fără argumente.

Lasconi și-a victimizat soțul atunci când a fost întrebată de moderator dacă i-a cerut acestuia să se retragă.

„Când vezi atâta ură și nedreptate îți vine să îi spui (soțului n.red.): băi, întoarce-te în avocatură... dar dacă am face toți acest lucru, atunci s-ar goli țara”.

Newsweek crede că nedreptate este atunci când din bani publici este angajat de USR un avocat slab, șomer, fără clienți care, întâmplător e soțul Elenei Lasconi, șefa USR.

Citeștește și: EXCLUSIV Soțul Elenei Lasconi, angajat consilier USR în Parlament cu 6.300 lei. Înainte a fost șomer

Elena Lasconi și soțul au refuzat orice dialog cu Newsweek în pofida repetatelor noastre încercări. USR a venit cu un punct de vedere.

Citește și: Lasconi refuză să explice sinecura de 7.000 lei/lună dată soțului de USR. Clotilde, argumente false

Neadevăruri spuse de președintele USR:

Elena Lasconi: Din 2019 a renunțat la a mai lua cazuri pe avocatură.

Adevărul: Georgescu și-a suspendat activitatea de avocat pe 29 martie 2021. După numai 2 zile a ajuns consilier la grupul parlamentar al USR.

Eelna Lasconi: Soțul meu nu e un avocat slab.

Adevărul: În 23 de ani de activitate, numele său apare în puține procese pe rolul instanțelor de judecată. Sunt procese de mici dimensiuni.

Spre exemplu, în 2014, are două dosare “grele” unul cu o executare silită făcută în nume propriu, pe care l-a câștigat pe moment, dar l-a pierdut trei ani mai târziu, și unul în relația cu OSIM pentru alt client. Pe care l-a pierdut.

Anul următor este dat în judecată personal de membri ai familiei cu care se judecă pentru o serie de terenuri în județul Olt.

Elena Lasconi: Soțul meu câștiga mult mai bine ca avocat.

Adevărul: Potrivit declarației de avere depusă de Elena Lasconi, Georgescu a câștigat, în 2019, suma de 700 de lei pe lună ca avocat. În anul 2020, NU a câștigat niciun leu, de unde se poate deduce că a fost șomer.

Elena Lasconi: Soțul meu a fost ales consilier pe baza unui concurs de CV-uri.

Adevărul:  Georgescu nu a fost angajat în urma vreunui anunț public. Un fost membru USR ne-a precizat că nu s-au mai făcut angajări pe bază de CV-uri sau interviuri la grupul USR încă din legislatura trecută. Am cerut un CV al domnului Georgescu, dar acesta nu ne-a fost trimis.

Dialogul complet Cosmin Prelipceau - Elena Lasconi de la Digi24

De la minutul 28

Digi24: Soțul dvs este angajat consilier juridic la Parlament, la USR, în anul imediat următor celui în care ați devenit primar USR de Câmpulung. Este o investigație Newsweek ...

Elena Lasconi: O spuneam fără să faceți investigații.

Digi24: De ce s-a întâmplat să fie angajat?
Elena Lasconi: Eu l-aș premia că face acest lucru. Soțul meu, îl apreciez și admir foarte mult, mă bazez pe el și mă susține în ceea ce fac. Din 2019 a renunțat la a mai lua cazuri pe avocatură, pentru că are 23 de ani de avocatură. Nu este un consilier, nu este un jurist. Este un avocat. A fost în tribunale...

Digi24: Ați citit articolul din Newsweek?
Elena Lasconi: Nu știu la ce vă referiți?

Digi24: Newsweek spune că e un avocat slab, că îi apare numele în 13 procese, pe cele mai multe le-a pierdut.
Elena Lasconi: E o minciună.

Digi24: Care e minciunca?
Elena Lasconi: Că le-a pierdut și că au fost puține. A câștigat majoritatea proceselor de care știu eu.

Digi 24: Vă face bine ca soțul să fie angajat la partidul pe care îl conduce?
Elena Lasconi: S-a făcut un anunț public, s-a dat email pentru consilier juridic la grupul parlamentar. A depus CV-ul acolo. Era vorba de un salariu de 5.000 de lei și a crescut la 6.000 lei (7.000 lei, azi n.red.).

Eu i-aș propune să lase în Doamne iartă-mă tot ce înseamnă politică și să încerce să facă bine... Să facă, din nou, avocatură pentru că câștiga mult mai bine. NU este într-o agenție cum sunt ipocriții care să ia 10.000 euro pe lună, muncește foarte mult.

Trebuia să apară acest articol pentru că i-a încurcat foarte tare. Zeci de legi le-a întors înapoi Cătălin. Este foarte bun și își petrece mult timp la serviciu. Este tot timpul la telefon, să le dea explicații tuturor parlamentarilor.

Un punct de vedere independent

Avocata Elenina Nicuț a descoperit 6 neadevăruri în discursul de mai sus al Elenei Lasconi, în care șefa USR încerca să apere reputația soțului. Le prezentăm aici:

„Dna Lasconi, incercand sa-si scoata sotul din puturoasa ecuatie a angajarii pe șestache la Camera Deputaților, a debitat numai tampenii.
 
1. Jurist este calificarea obtinuta prin studii si este distincta de profesie sau ocupatie.
 
2. Referitor la profesie, sotul este in acest moment avocat fara drept de exercitare a profesiei.
 
3. Referitor la ocupatie, sotul este in acest moment consilier contractual la CDep.
 
4. Anuntul ala public nu a existat. Dimpotriva, liderul de grup al USR din CDep a afirmat public cu totul alte lucruri.
 
5. Postul nu este unul de consilier politic, ci mai degraba de asistent, auxiliar, d-astea (a se vedea ce scrie in ROF servicii CDep). Cam putin pentru un av cu 23 de ani vechime, dar nu e treaba mea si nici cariera mea.
 
6. Ceea ce nu s-a spus si, implicit, nici nu s-a elucidat pana in prezent este daca aceasta angajare oferea sau nu, la momentul angajarii, perspectiva unei pensii de serviciu.
Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 1
strauleanu doru duro 30 august 2024 07:57
#1

cit de prost sa fi sa faci asta cind trebuie sa te prezinti in fata alegatorilor imaculat Mai rau este raul facut usr-ului care spera la o revigorare

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te