Lasconi refuză să explice sinecura de 7.000 lei/lună dată soțului de USR. Clotilde, argumente false

DE Petre Bădică, Stelian Negrea | Actualizat: 22.08.2024 - 20:58
Lasconi refuză să explice sinecura de 7.000 lei/lună dată soțului de USR. Clotilde, explicații false - Foto: INQUAM PHOTOS / Octav Ganea

Elena Lasconi refuză să explice de ce partidul din care face parte USR îl plătește din bani publici pe soțul său, angajat ca expert juridic. În condițiile în care Georgescu-Cătălin Tedor era un avocat slab, evitat de clienți care nu avea niciun venit când a fost angajat de USR.

SHARE

Elena Lasconi, candidatul USR la Cotroceni, este o persoană foarte vocală. Acesta este felul ei de a fi, foarte expansiv. Acum, este în campanie electorală și dezbate temele care sunt la ordinea zilei și de unde poate obține voturi.

Modul netransparent și imoral în care soțul dânsei a fost angajat și plătit, în continuare, cu 7.000 lei ca să ofere consultanță juridică USR nu e pe agenda de interes a dânsei.

Lasconi refuză să explice sinecura de 7.000 lei/lună dată soțului de USR. Clotilde, argumente false

Lasconi a vorbit ieri despre recalcularea pensiilor, subiectul fierbinte al acestei luni. 

Apoi, a fugit la festivalul „Sus, la munte la Muscel”. Prilej să le mulțumească Niculinei Stoican, Marianei Anghel, maestrului Grigore Leșe, tuturor artiștilor care au făcut din deschiderea festivalului un moment unic! L

Pe seară s-a întâlnit cu Fănel care a bătut aproape 300 de kilometri ca să o cunoască personal. Mi-a bătut la poartă, în Câmpulung, în seara asta, doar pentru că voia să îmi spună că mă susține.

Agenda Elenei Lasconi: pensiile, Fănel, Grigore Leșe

În aceste ultime 24 de ore, Elena Lasconi nu a răspuns la telefon și nici întrebărilor trimise pentru a clarifica modul în care soțul său, șomer, a fost angajat de USR să fie șeful consilierul juridici. 

Newsweek a publicat, ieri dimineață, în exclusivitate o investigație cu titlul: Soțul Elenei Lasconi, angajat consilier USR în Parlament cu 6.300 lei. Înainte a fost șomer

Elena Lasconi a câștigat, în 2020, funcția de primar USR în orașul Câmpulung. Funcția i-a consolidat poziția în USR. 

Citește și: Elena Lasconi este candidatul USR la Preşedinţie. Formaţiunea îşi alege şi Biroul Naţional

Un an mai târziu, soțul doamnei Lasconi a fost angajat de către USR pe poziția de consilier juridic în Parlamentul României. Plătit din bani publici. Mai mult, el pare să conducă departamentul juridic al grupului USR din Camera deputaților.

Dacă Georgescu Cătălin - Teodor a fost angajat de USR pentru că este competent în domeniul juridic, poate nu ar fi fost nicio problemă.

Newsweek România a aflat că, înainte să fie angajat de către USR pe poziția de consilier în domeniul juridic, Georgescu Cătălin fusese un avocat slab, cu clienți foarte puțini.

Soțul Elenei Lasconi nu și-a declarat veniturile la ANAF

Șoțul Elenei Lasconi a câștigat, în 2019, doar 700 de lei pe lună din avocatură. În 2020, Georgescu nu a raportat niciun venit putând fi asimilat cu un șomer. În 2023, el a ajuns la un salariu de 6.300 lei NET ca și consilier USR în Parlament, plătit din bani publici.

Investigația completă în LINK de mai jos

Citește și: EXCLUSIV Soțul Elenei Lasconi, angajat consilier USR în Parlament cu 6.300 lei. Înainte a fost șomer

În 2024, Georgescu a primit o creștere de salariu și a ajuns la 7.000 de lei.

Conform datelor publice de pe pagina de internet a ANAF, cabinetul de avocat Georgescu Cătălin Teodor nu și-a publicat niciodată veniturile obținute din această profesie. Nici ca stagiar și nici ca avocat plin cu propriul cabinet de avocatură. 

Explicațiile false ale lui Clotilde

Dacă Elena Lasconi nu și-a făcut timp să explice de ce USR a angajat un avocat foarte slab ca să le oferă consultanță juridică, Clotilde a susținut că nu vede nicio problemă nici măcar de moralitate.

„Soțul Elenei (Cătălin Georgescu) a fost angajat de USR înainte ca Elena să devină candidat la funcția de președinte al României. A fost angajt pentru că USR căuta specialiști în domeniul juridic în interiorul partidului. A fost un anunț deschis, la care orice membru USR a putut aplica. După două luni a fost luată decizia de angajare, în baza CV-ului profesional. Nu există nicio legătură și nici vreun potențial conflict de interese”, a spus Clotilde.

Am arătat mai sus că soțul doamnei Lasconi nu se putea angaja ca avocat pe bază de CV niciunde în România, deoarece clienții fugeau de el. Georgescu a fost șomer în anul 2020 înainte să fie angajat ca mare profesionist în chestiuni juridice de USR plătit din bani publici. 

Cât despre modul în care a fost angajat, surse din USR au explicat pentru Newsweek România că Georgescu nu a fost angajat în urma vreunui anunț public așa cum pretinde Clotilde Armand. Fostul membru USR ne-a precizat că nu s-au mai făcut angajări pe bază de CV-uri sau interviuri la grupul USR încă din legislatura trecută.

În caz că nu avem dreptate, o aștepătm pe doamna Lasconi să facă precizările cuvenite. Până în acest moment a refuzat orice dialog pe email, telefon, whatsapp, prin intermediul grupului de comunicare USR unde a primit întrebările.

Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te