George Simion aduce la șefia AUR un prieten al Rusiei care propagă teorii ale conspirației în școli

DE Petre Bădică | Actualizat: 28.01.2024 - 18:30
George Simion aduce la șefia AUR un prieten al Rusiei care propagă teorii ale conspirației în școli - Foto: Facebook / George Mihalcea

George Simion a decis să îl aducă în conducerea AUR pe Sergiu Mihalcea, un prieten al Rusiei, invitat cu regularitate la ambasada acestei țări. El propagă teorii ale conspirației în liceele din România, spunând, printre altele, că se ascunde adevărul despre Eminescu.

SHARE

UPDATE Newsweek România a cerut explicații directorului colegiului Lazăr Ionela Neagoe și a vorbit cu aceasta.

La câteva minute, Sergiu Mihalcea a șters de pe FB video-ul cu discursul ținut la Colegiul Lazăr. Ionela Neagoe a spus, pentru Newsweek România, că Mihalcea s-a comportat parșiv și a recunoscut că acesta a spus minciuni în discursul pe care l-a avut în fața elevilor.

Newsweek România publică mâine un articol despre modul în care Colegiul Lazăr a devenit o moșie AUR.

George Simion l-a numit pe Sergiu Mihalcea, fost jurnalist, la conducerea Comisiei pentru păstrarea identității naționale. 

Citește și: George Simion, întrebat de darul de nuntă de 400.000€: „Faceți pe prostul! Am luat brânză și țuică”

Sergiu Mihalcea are, într-adevăr, exact ceea ce AUR are nevoie: un discurs naționalist golit de conținut și identificarea străinului (occidental) ca dușman al României.

George Simion aduce la șefia AUR un prieten al Rusiei care propagă teorii ale conspirației în școli

Spre exemplu, într-o postare din octombrie 2023, Mihalcea scrie că „America este noul stalinism.

Prin urmare, vă voi oferi informații traduse, din surse autentice, personalități din lumea întreagă ce luptă pentru libertate și afirmarea unei poziții ferme împotriva globalismului și a globaliștilor, împotriva comunismului sexual, a egalitarismului intolerant și dictatorial, care se impun pe filieră americană.

Războiul ideologic și sexual va corupe definitiv lumea dacă se va impune și la noi”, scrie noul aliat al lui George Simion.

Citește și: VIDEO Teodorovici, finanțistul lui Dăncilă, la masă cu George Simion. E specialistul AUR în energie

Sergiu Mihalcea lucrează profesionist. Este filmat cu mai multe camere, din mai multe unghiuri, chiar și cu drone.

AUR îl „reînvie” pe Soroș

Are un populism elaborat și în discurs, dar și ca imagine (discursurile lui sunt filmate în târguri, pe culmile falnice ale munților, din mijlocul pământului strămoșesc, dar și în școli). Omul își însoțește vorbele cu gesturi teatrale, folosește imagini proiectate video. Vrea să îl copieze pe Vadim Tudor, cu mai mult sau mai puțin talent.

Din discursurile lui Mihalcea, aflăm că România e furată de străini, că are bogății uriașe și că există unul, Soroș, care bagă zâzanie între români (nu știam că tema a fost preluată și de AUR).

Un histrion care vorbește, din mijlocul gliei strămoșești, despre faptul că România este aruncată de occidentali într-un război hibrid pe toate planurile.

De 3 ori invitat la Ambasada Rusiei

Acum, că știm cine sunt dușmanii României, putem afla de la Mihalcea și cine sunt prietenii României.

În iunie 2021 el a fost invitat, pentru a treia oară, la Ambasada Rusiei din România, unde a avut un discurs din care cităm câteva lucruri.

„Sunt onorat să fiu invitat la conferința dvs a treia oară și am venit în calitatea mea de jurnalist independent român... ca orice român onest și vertical pot recunoaște interesul vital pentru liniște și ca Federația Rusă niciodată să nu ajungă la un conflict cu NATO”.

Apoi, se pornește într-un discurs contra Occidentului pe care noi l-am ajutat și el ne-a abandonat:

„Germania, Marea Britanie, Franța, s-au putut bucura de libertate și democrație și pentru că România, această poartă către securitatea Europei, le-a asigurat lor libertatea și traiul bun, iar ca mulțumire, noi românii am primit din partea lor mai întâi Cortina de Fier și libertatea de a fi bolșevizați”.

Avem de-a face, desigur, cu teoria Vestului nerecunoscător pe care România l-a sprijinit chiar cu prețul libertății. O minciună, evident.

Citește și: „Oamenii noi în politică” de la AUR. Ultimul tovarăș al lui Simion a fost în 4 partide, inclusiv PSD

În final, adus de Simion în partid

După asemenea prestații, pe 14 decembrie, George Simion l-a prezentat pe Sergiu Mihalcea la o ședință a partidului.

„Sergiu Mihalcea a intrat în AUR și va coordona comisia pentru păstrarea identității naționale”, a spus Simion. De cine va apăra Mihalcea identitatea națională nu s-a spus. Din discursul său și al șefului AUR pare că o va apăra de Occidentul nerecunoscător.

Citește și: Pe cine mai racolează AUR: un fost ministru și un primar PSD, fata lui Vadim și „tatăl păcănelelor”

Mihalcea a spus cum a fost adus în AUR

„În urmă cu 2 zile, Simion m-a contactat... am văzut că împărtășim aceleași valori și avem aceleași obiective: România.

Am spus, da. Am luat o decizie în numele celor 2,5 milioane de oameni care mă urmăresc (are doar 150.000 de urmăritori). Le transmit un mesaj: a venit momentul să vă testez loialitatea. Vreau să văd dacă rămâneți alături de mine”, a spus Mihalcea.

Cine l-a adus pe Mihalcea în școli?

Sergiu Mihalcea a fost invitat să vorbească, pe 13 decembrie, la Colegiu Național Gheorghe Lazăr, unul dintre cele mai importante din România.

„Astăzi, în Amfiteatrul Colegiului Gheorghe Lazăr, despre realul debut al lui Eminescu, la Budapesta, apărător al Transilvaniei. Fapte scoase voit din educația fiecărui român! Dacă se acceptă mereu falsul și convenția hotărâtă de alții, atunci și ființa umană va fi construită după chipul minciunii! Educația este LUMINĂ, nu întunecime!”, a scris Mihalcea pe FB.

Newsweek a trimis o solicitare Colegiului Lazăr și Ministerului Educației pentru a afla de ce s-a decis ca Sergiu Mihalcea (care nu apare că ar fi jurnalist la vreo publicație) să țină un discurs elevilor. 

MIhalcea a șters video-ul la câteva ore după apariția articolului.

Mihalcea a dat drumul teoriilor conspirației în fața elevilor, susținând că adevărul despre viața și opera lui Eminescu sunt ascunse. 

Mihalcea crede că e foarte important ca elevii să știe că Mihai Eminescu a debutat într-un ziar la Budapesta și spune - conspiraționist - că acest lucru le este ascuns elevilor. Continuă spunând că o serie de articole scrise de Eminescu sunt scoase din edițiile operelor lui.

„Sunt scoase aceste 3 articole scrise de Eminescu cu un curaj nebun la Pesta.

De atunci, Eminescu a fost urmărit în fiecare perioadă a vieții lui. Și acum ni se spune că e util, dezirabil să avem o Transilvanie autonomă. Dar, invers, în 1870 când Transilvania nu era parte din România, un tânăr - Eminescu - a avut curaj să înfrunte moartea.

Dictatura, azi, nu mai este ca în comunism... Ca să simți noua dictatură, noua democrație viciată, gândiți-vă cât de mult vi se rupe de lucrurile importante ale valorilor românești”, a spus Mihalcea în fața elevilor.

Mihalcea mai zice conspirativ că, până și data nașterii lui Eminescu, e ascunsă românilor. O dispută atât de conspirativă încât se găsește și în wikipedia.

Discursul naționalist, anti-maghiar al lui Mihalcea a avut loc în fața unor copiii, unii dintre ei minori. 

După o singură zi, Mihalcea devenea șef în AUR și coordonatorul Comisiei pentru păstrarea identității naționale.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 1

ioan atanasoaiei 30 ianuarie 2024 09:06
#1

Neica nimeni asta cine dreaq este...,,mai sentito nominare,,Castiga bani din presa,s/au din milogeala de la Putina...Ce infect de muzzcal este...Ca toata adunatura din haur...A! SA NU UIT...cum zicea un baiat simpatic,,Afara cu muzzcali din tara...

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te