EXCLUSIV Șefii ASF neagă că l-au trimis pe consilierul Muntean să negocieze cu Eurohold în Bulgaria

DE Petru Zoltan | 03.07.2020 - 17:47
Cristian Munteanu în sediul Eurohold Bulgaria/FOTO: NWR

Prim-vicepreședintele Autorității de Supraveghere Financiară, Doina Dascălu, neagă oficial că l-ar fi mandatat pe consilierul Cristian Muntean să se ducă în vizită „privată” la Sofia, acolo unde a negociat cu Assen Christov, șeful grupului bulgar Eurohold.

SHARE

Demersul controversat al lui Cristian Muntean, consilierul vicepreședintelui ASF Cristian Roșu, a fost dezvăluit în exclusivitate de Newsweek România. Șefii ASF nu au vrut să facă public dacă au sesizat Parchetul General sau Direcția Națională Anticorupție în legătură cu vizita controversată de la Sofia.

În schimb, afaceristul Florin Valeriu Pandele a angajat casa de avocatură Dragne & Asociații, care a transmis o notificare prin care solicită „eliminarea/ștergerea” articolului „EXCLUSIV AUDIO & FOTO Consilier de vice ASF, negocieri „private" cu asiguratorul Euroins în Bulgaria” pentru că ar conține „referiri cu privire la activitatea și viața privată a clientului lor”.

ASF s-a lepădata de consilierul Muntean

Pe 19 noiembrie 2019, consilierul Cristian Muntean, împreună cu un avocat și afaceristul Florin Valeriu Pandele, s-a dus în la Sofia, în Bulgaria, pentru a se întâni cu Assen Christov, la sediul companiei Eurohold. Controversata întâlnire a fost înregistrată iar camerele de filmat din sediul și parcarea companiei Eurohold i-a surprins pe cei trei români. Consilierul vicepreședintelui Cristian Roșu, Cristian Muntean, i-a spus lui Christov că a venit la întâlnire și pentru a transmite un mesaj din partea conducerii ASF, care ar fi fost preocupată în legătură cu numărul mare de plângeri împotriva companiei Euroins, deținută de Eurohold. Adică din partea prim-vicepreședintelui Doina Dascălu. Totodată, Muntean i-a sugerat lui Christov să ajungă la o înțelegere cu afaceristul Florin Valeriu Pandele în legătură cu diferențele de bani datorate de Euroins către service-urile afaceristului român.

La solicitarea Newsweek România, prim-vicepreședintele Doina Dascălu a transmis prin Serviciul de Comunicare că „ASF nu a acordat niciun fel de mandat domnului Cristian Muntean, consilier în cadrul Autorității, pentru a reprezenta instituția la întâlnirea privată pe care acesta a avut-o, în luna noiembrie a anului trecut, în Bulgaria, cu reprezentanții grupului Eurohold, din care face parte și Societatea Euroins România Asigurare - Reasigurare S.A. Domnul Cristian Muntean nu a avut, nici măcar informal, acceptul conducerii instituției de a transmite vreun mesaj al Autorității reprezentanților companiei Eurohold.  Relațiile A.S.F. în raport cu entitățile supravegheate se desfășoară doar în cadru instituțional”, a transmis Serviciul de Comunicare al ASF”.

ASF pierde credibilitate

Demersul lui Cristian Muntean a adus atingere reputației ASF, instituția care controlează piața financiară și a asigurărilor auto din România, spun șefii instituției publice.

„ASF nu a girat, nu girează și nu va gira astfel de demersuri, care aduc atingere reputației și prestigiului instituției. Asemenea acțiuni pot pune sub semnul întrebării modul în care sunt soluționate situații care apar în piața asigurărilor, altfel decât printr-un dialog transparent, cu implicarea tuturor stakeholderilor”, a transmis Serviciul de Comunicare al ASF.

Întrebați dacă l-a nivelul ASF s-a declanșat o anchetă internă, dar și dacă au fost sesizate Parchetul General sau Direcția Națională Anticorupție, Serviciul de Comunicare al ASF a transmis că „sunt chestiuni de ordin intern, care nu pot fi dezbătute în mod public”.

Avocații lui Pandele vor cenzurarea subiectului

Casa de avocatură Dragne & Asociații, în speță avocații Ion Dragne și Mădălin Grigore, au solicitat în numele afaceristului Florin Valeriu Pandele ca revista Newsweek România să șteargă articolul prin care a fost dezvăluită vizita „privată” efectuată de consilierul Cristian Muntean la Sofia. În același timp, avocații lui Pandele nu dezmint că clientul lor a fost în vizita din Bulgaria împreună cu Cristian Muntean.

Avocații lui Pandele invocă doar faătul că articolul ar conține referiri la activitatea și viața privată a clientului lor, dar nu spun dacă acesta i-a solicitat sau nu consilierului ASF să meargă în vizita controversată din Bulgaria. Totodată, avocații mai spun că materialul conține informații inexacte, dar fără a menționa care sunt acestea. În plus, aceștia mai consideră că materialul publicat nu este de interes public.

Newsweek România a decis să nu elimine textul invocat de avocații de la Dragne & Asociații de pe site.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te