DOCUMENTE Fiul lui Dragnea a ieșit din ferma de porci Salcia SA înainte de condamnarea directorului

DE Alexandru Pop | Actualizat: 03.04.2019 - 20:19
Dragnea junior, unicul Daea și Dragnea senior. FOTO: Inquam Photos - Octav Ganea

Valentin Ștefan Dragnea a renunțat la pachetul de 89% din acțiunile fermei de porci de la Salcia, la începutul acestui an. După două săptămâni, directorul fermei a fost condamnat la șapte ani de închisoare.

SHARE

Conform Monitorului oficial nr. 1471, partea a IV-a, din 2 aprilie a.c., „Dragnea Valentin Ștefan cedează un număr de 81 acțiuni la o valoare nominală de 9.000 lei, cu o valoare totală de 729.000 lei, acțiuni numerotate de la 1 la 81, din care 501.642,50 lei în natură, reprezentând 89.01% din întregul capital social la beneficii și pierderi, al Societății FERMA SALCIA - S.A., domnului Dragne Ilie Liviu.

Dragne Ilie Liviu (care deține deja 9.89% din capitalul social al Societății FERMA SALCIA, în valoare totală de 81.000 lei, din care în natură 80.182,50 lei, respectiv 9 acțiuni nominative, numerotate de la 82 la 90) declară că primește cele 81 acțiuni la o valoare nominală de 9.000 lei, cu o valoare totală de 729.000 lei, acțiuni numerotate de la 1 la 81, din care 501.642,50 lei în natură, reprezentând 89.01% la beneficii și pierderi din întregul capital social al Societății FERMA SALCIA - S.A.

O dată cu transmiterea acțiunilor, Dragnea Valentin Ștefan se retrage din Societatea FERMA SALCIA - S.A."

Deși făcută publică abia acum, cesiunea a avut loc pe 28 ianuarie a.c.

Directorul fermei, șapte ani de închisoare

Două săptămâni mai târziu, pe 14 februarie a.c., directorul fermei era condamnat (în primă instanță) la șapte ani de închisoare, conform Libertatea: "Dumitru Mişu, directorul general al fermei de porci din Teleorman (...), a fost condamnat, joi, la șapte ani de închisoare.

Decizia aparține magistraților Tribunalului București. De asemenea, instanța l-a obligat pe Dumitru Mișu să plătească , împreună cu SC Romcip SA (actuala SC Ferma Salcia SA), despăgubiri pentru prejudiciul cauzat de aproape un milion de lei (596.525 lei – debit principal, 251.077 lei – dobânda legală calculată până la data de 27 decembrie 2018, 145 553 lei – penalităţi de întârziere). Judecătorii au mai dispus menţinerea sechestrului asigurător. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel (...)."

Publicația citată menționează că Dragnea junior ar fi renunțat la acțiunile fermei de porci din 2017 și a citat-o pe avocata Vasii: "La acea vreme, avocatul Maria Vasii, care îl reprezintă pe Ilie Liviu Dragne, spunea că acesta este în prezent singurul acționar al Fermei Salcia, pentru că Valentin Dragnea i-a predat acestuia pachetul de acțiuni pe care îl deținea la societatea care administrează ferma din comuna Salcia, județul Teleorman."

De fapt, așa cum arată Monitorul oficial, fiul lui Dragnea a ieșit din Ferma Salcia SA abia pe 28 ianuarie a.c.

Își pregătea fuga din 2018

În septembrie 2018, G4Media scria că "Ferma Salcia SA, unde acționar principal este fiul lui Liviu Dragnea, are datorii de peste 18 milioane de lei, aproximativ 3,5 milioane de euro, la Tel Drum, după cum reiese din dosarul de insolvență al companiei Tel Drum, consultat de G4Media.ro.

Specialiști în lichidarea companiilor suspectează că datoriile neplătite către Tel Drum și biletele de ordin refuzate la plată pot fi indicii că fiul lui Dragnea vrea să mute activitatea și patrimoniul fermei pe altă/alte societăți fără datorii. De altfel. Dragnea jr. a mai înființat două firme – Ferma Salcia Production SRL și Ferma Salcia Distribution SRL – care ar putea prelua: prima – saivanele cu porci și abatorul; a doua – magazinele de distribuție."

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te