Cum se apără primarul Băluță de pandemie: 2,3 milioane de euro pentru avocați

DE Petru Zoltan | Actualizat: 17.04.2020 - 10:18
Primarul Băluță de la Sectorul 4/FOTO: cetateanul.net

2,3 milioane euro va plăti Primăria Sectorului 4, condusă de primarul Daniel Băluță, pentru servicii de consultanță juridică în următorii patru ani către cinci case de avocatură alese pe sprânceană.

SHARE

Totul în contextul în care la nivelul Primăriei Sector 4, cât și la instituțiile subordonate, există direcții și servicii juridice cu zeci de angajați.

Cu cine s-au semnat contractele

Primăria Sectorului 4 a făcut public pe portalul SEAP că a atribuit un acord cadru pentru servicii de asistență juridică către cinci case de avocatură.

Conform anunțului de atribuire, cu casa de avocatură Mocanu & Asociații s-a semnat pentru suma de 1,5 milioane lei, cu Ionescu & Sava pentru două milioane lei, cu Piperea & Asociații pentru 2,76 milioane lei, cu Pornoi & Asociații pentru 2,45 milioane lei, dar și cu asocierea dintre avocații Dinu Sorin Laurențiu, Moldoveanu Remus Alexandru, Lata Adriana Dana pentru suma de 2,65 milioane lei. Valoarea cumulată a celor cinci contracte este de 11,36 milioane lei. Adică, în jur de 2,3 milioane euro, bani din bugetul primăriei. Acordurile cadru sunt valabile pentru următorii patru ani.

Din anunțul de atribuire mai aflăm că s-a acordul cadru a fost atribuit fără publicarea prealabilă a unuui anunț de participare. Motivul? Nu se știe! Angajații primăriei Sector 4 au omis să menționeze în formularul de pe SEAP detaliile pentru care au optat pentru această procedură de atribuire.

Organigrama: 27 de juriști

Direcția Juridică a Primăriei Sectorului 4 are 27 de angajați, conform organigramei aflată pe site-un instituției.

Conform acestui document, Direcția Juridică este condusă de un director executiv care coordonează trei servicii: Juridic - Contencios, Avizare legalitatea actelor și Audit public intern. Însă, în subordinea Primăriei Sectorului 4 funcționează mai multe instituții care la rândul lor au juriști proprii. Edilul Sectorului 4, Daniel Băluță, nu a putut fi contactat.

 

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -