Zelenski spune că acum Ucraina are o şansă pentru victoria împotriva Rusiei

DE Florin Budescu | Actualizat: 22.04.2024 - 13:57
Zelenski spune că acum Ucraina are o şansă pentru victoria împotriva Rusiei - Foto: president.gov.ua
Zelenski spune că acum Ucraina are o şansă pentru victoria împotriva Rusiei - Foto: president.gov.ua

Zelenski spune că acum Ucraina are o şansă pentru victoria împotriva Rusiei. Președintele a spus că vede o șansă de victorie a Ucrainei, asupra forțelor ruse.

SHARE

Zelenski spune că acum Ucraina are o şansă pentru victoria împotriva Rusiei. Președintele a spus că vede o șansă de victorie a Ucrainei, asupra forțelor ruse invadatoare.

Totul - după adoptarea unui proiect de lege de ajutor întârziat, extrem de important pentru apărarea Ucrainei, de către Camera Reprezentanților a SUA.

Zelenski spune că acum Ucraina are o şansă pentru victoria împotriva Rusiei

„Cred că acest sprijin va întări cu adevărat forțele armate ale Ucrainei”, a spus Zelenski, pentru NBC, pe 21 aprilie. „Vom avea șanse de victorie dacă Ucraina va obține cu adevărat sistemul de arme, de care avem atât de mult nevoie”.

Ucraina va acorda prioritate armelor cu rază lungă de acțiune și sistemelor de apărare aeriană, despre care Zelenski a spus că vor permite Ucrainei „să dejoace planurile Rusiei”, de a organiza o ofensivă la scară largă, care acum era așteptată.

"Acest lucru este crucial. Acestea sunt prioritățile acum", a spus Zelenski.

Citeşte şi: De ce spune Zelenski că înaintarea Rusiei, în estul Ucrainei, a fost oprită

Pe reţeaua X, fostă Twitter, Zelenski a spus că lumea democratică are puterea de a învinge Rusia și nu ar trebui „să se teamă de propria sa putere”, referindu-se în mod specific la nevoia Ucrainei de sisteme de apărare aeriană Patriot și la avioanele de luptă moderne.

„Patriot pot fi numite sisteme de apărare aeriană doar dacă funcționează și salvează vieți, mai degrabă decât să stea imobile, undeva, în bazele de depozitare”, a spus el, conform rferl.org.

„Avioanele de luptă moderne sunt necesare acolo unde modernitatea este pusă la încercare și se stabilește dacă copiii și nepoții generațiilor de astăzi vor trăi în pace și în securitate.”

Mai târziu, în discursul său de seară, Zelenski a încurajat livrarea rapidă a ajutorului, în prima linie, unde deficitul de muniții i-a determinat pe comandanții militari ucraineni să raționalizeze obuzele.

Citeşte şi: Zelenski, la doi ani de la începutul războiului: „Vom învinge”

„Timpul dintre deciziile politice și daunele reale aduse inamicului, pe linia frontului, între aprobarea pachetului și întărirea războinicilor noștri, trebuie să fie cât mai scurt posibil”, a spus el.

Ucraina și aliații săi europeni au salutat anterior adoptarea de către Camera Reprezentanților a SUA, pe 20 aprilie, a proiectului de lege, care include 61 de miliarde de dolari în ajutor ucrainean, ca parte a unui pachet de 95 de miliarde de dolari, care include și ajutor pentru Israel și alți aliați ai SUA.

Foto: president.gov.ua

Conducerea democrată a Senatului s-a angajat să voteze întregul pachet, în următoarele 72 de ore, pentru a-l transmite președintelui Joe Biden.

Citeşte şi: Care sunt opţiunile extreme ale lui Vladimir Putin, în viziunea lui Zelenski

Acesta a îndemnat Senatul să „trimită rapid acest pachet la biroul meu, astfel încât să îl pot semna și să putem rapid trimite arme și echipamente în Ucraina, pentru a satisface nevoile lor urgente, pe câmpul de luptă”.

Liderul majorității Senatului Chuck Schumer (democrat-New York) a declarat peste noapte că Senatul „este pregătit să facă următorul pas, cu privire la legislația suplimentară de securitate națională”.

Dezbaterea este programată să înceapă pe 23 aprilie.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te