Zelenski nu stă pe gânduri după anexarea lui Putin: Plan de eliberare pus la punct cu comandanții

DE Alin Crișan | 30.09.2022 - 21:55
Zelenski - Foto: Instagram/Zelenski

Vladimir Putin a susținut un discurs în care a anunțat anexarea la Rusia a regiunilor ucrainene Zaporojie, Lugansk, Donețk și Herson. Zelenski face planuri de recuperare a teritoriilor.

SHARE

În ziua în care Vladimir Putin a anunțat anexarea teritoriilor ucrainene, preşedintele Volodimir Zelenski s-a întâlnit cu comandanţii militari pentru a discuta un „plan de eliberare” a zonelor controlate de ruși, scrie Reuters.

Răspunsul lui Zelenski, după discursul lui Putin

Zelenski a anunțat că el şi comandanţi militari au discutat şi despre furnizările de arme pentru forţele armate ale ţării, precum şi despre posibile planuri ale Rusiei în urma invaziei sale în Ucraina.

Citește și: România, obligată să-și reducă consumul de energie cu 5% în orele de vârf: Noile măsuri

Preşedintele ucrainean a declarat că nu va negocia cu Rusia atât timp cât Vladimir Putin se află la putere, la scurt timp după ce liderul rus a cerut Ucrainei să depună armele.

Vladimir Putin a susținut un discurs în care a anunțat anexarea la Rusia a regiunilor ucrainene Zaporojie, Lugansk, Donețk și Herson.

Citește și: Un polițist local dădea amenzi false ca să strângă bani la bugetul local. A fost reținut

„În Donețk și Lugansk, în Zaporojie și Herson, oamenii au votat la referendum. Rezultatele sunt cunoscute și voi știți foarte bine care au fost acestea. Oamenii și-au făcut alegerea. Rusia acceptă Donețk, Lugansk, Zaporojie și Herson. Sunt sigur că Adunarea Generală va susține legile țării noastre și legile Rusiei se vor aplica pentru noii cetățeni ai Federației Ruse, pentru că aceasta este voința a milioane de cetățeni”, a mințit Putin în discursul său.

Citește și: Stoltenberg: „NATO va sprijini Ucraina să recupereze teritoriile pierdute”

Membrii Consiliului European au emis apoi o Declarație comună în care au respins și condamnat anexarea ilegală.

„Nu vom recunoaște niciodată această anexare ilegală. Aceste decizii sunt nule și neavenite și nu produc niciun fel de efect juridic”, au mai transmis ei, potrivit b1tv.ro.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.