Vin! Lista completă a armelor livrate Ucrainei de SUA. Vor spulbera pozițiile Rusiei pe front

DE Adina Mutăr | Actualizat: 25.04.2024 - 08:00
Lista completă a armelor livrate Ucrainei de SUA. Vor spulbera pozițiile Rusiei pe front - Foto: US Navy ( imagine cu caracter ilustrativ)

Vin! Lista completă a armelor livrate Ucrainei de SUA. Vor spulbera pozițiile Rusiei pe front. Guvernul Statelor Unite a publicat noul pachet de ajutor militar pentru Ucraina ce va pune Rusia în mare dificultate.

SHARE

Vin! Lista completă a armelor livrate Ucrainei de SUA. Vor spulbera pozițiile Rusiei pe front.

Este cea de-a 56-a tranșă de echipamente a Administrației Biden care urmează să fie furnizată Ucrainei din stocurile armatei americane din august 2021.

În general, pachetul a fost format pentru a transfera un număr mare de rachete, inclusiv rachete antiaeriene - aer-aer cu rază scurtă de acțiune AIM-9M, rachete radar RIM-7, rachete cu rază de acțiune de 300 kilometri, precum și MANPADS Stinger, potrivit mil.in.ua.

Vin! Lista completă a armelor livrate Ucrainei de SUA. Vor spulbera pozițiile Rusiei pe front

Lista include și sisteme de rachete antitanc, inclusiv sisteme portabile antitanc TOW, Javeline și sisteme antiblindare AT-4.

Trebuie menționate separat muniția suplimentară pentru sistemele de rachete HIMARS, a cărei compoziție detaliată este necunoscută și poate include atât rachete balistice GMLRS, cât și ATACMS.

Nu se oferă detalii despre numărul sau gama de ATACMS incluse în noul pachet de 1 miliard USD. Rapoartele anterioare confirmă că acestea vor fi transferate în Ucraina, potrivit European Pravda.

De asemenea, a reieșit că Ucraina a primit ATACMS ca parte a unui pachet de ajutor militar anterior de 300 de milioane de dolari anunțat în martie și le-a folosit deja împotriva țintelor rusești din Crimeea și Oblastul Zaporijie de cel puțin două ori.

Lista corespunzătoare a asistenței a fost publicată pe site-ul oficial al Departamentului de Apărare al SUA.

Printre altele, lista include transferul unei cantități mari de cartușe de artilerie de 105 mm și cartușe de artilerie de 155 mm, precum și arme de foc.

Vehiculele blindate programate pentru transfer includ vehiculele de luptă ale infanteriei Bradley, vehiculele protejate antimine MRAP și vehiculele cu roți multifuncționale de mare mobilitate HMMWV.

Alte echipamente de pe listă includ muniții aeriene de precizie, echipamente de sprijin pentru aerodrom, mine antiblindare, dispozitive de vedere pe timp de noapte, piese de schimb, muniție de antrenament și multe altele.

Citește și: Joe Biden a semnat proiectul de lege cu pachetul de ajutor pentru Ucraina: „Va face lumea mai bună”

Valoarea estimată a ajutorului militar alocat este de 1 miliard de dolari.

Militarnyi a raportat anterior că guvernul Regatului Unit a anunțat cel mai mare pachet de ajutor militar pentru Ucraina, în valoare de 500 de milioane de lire sterline.

Cele 500 de milioane de lire sterline alocate de guvern vor fi folosite pentru a livra rapid Ucrainei muniția necesară, apărare aeriană, vehicule blindate și drone.

Citește și: Rusia așteaptă un atac decisiv în Crimeea. Avioane NATO deasupra României identifică țintele

Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a anunțat intenția Rusiei de a-și intensifica campania de atacuri pentru a perturba logistica armatei ucrainene.

Institutul ISW consideră că forțele ruse își vor intensifica loviturile cu drone și rachete pentru a maximiza daunele aduse infrastructurii și bazei industriale de apărare a Ucrainei înainte de sosirea ajutorului SUA, care începe imediat.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te