VIDEO Contraofensiva ucraineană, zdruncinată de avansul rușilor în Donețk. Frontul, tot mai brutal

DE Daniel Toșa | Actualizat: 12.10.2023 - 10:46
Contraofensiva ucraineană, zdruncinată de avansul rușilor în Donețk - Foto: Facebook/ Volodimir Zelenski - Caracter ilustrativ

Contraofensiva ucraineană a fost zdruncinată de avansarea trupelor rusești în sud-vestul și nord-vestul orașului Avdiivka din regiunea Donețk, informează Institutul pentru Studiul Războiului (ISW).

SHARE

Această evoluție marchează o escaladare semnificativă a conflictului în curs de desfășurare în regiune, tensionând și mai mult relațiile deja fragile dintre Ucraina și Rusia.

Contraofensiva ucraineană, zdruncinată de avansul rușilor în Donețk. Frontul, tot mai brutal

Experții de la Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) au analizat atacurile rusești din jurul Avdiivka și au concluzionat că este puțin probabil ca aceste progrese la nivel tactic să ducă la victorii operaționale și strategice mai ample.

Situată în estul Ucrainei, regiunea Donețk este un focar de conflict încă din 2014, când Rusia a anexat Crimeea. Anexarea a dus la o insurgență pro-rusă în cele mai estice regiuni din Donețk și Lugansk, ceea ce a dus la formarea unor republici autoproclamate. Cea mai recentă avansare a trupelor rusești în Avdiivka indică o potențială escaladare volatilă a conflictului.

Citește și: VIDEO „Ploaie” de drone rusești la granița României. Explozii și incendii în portul Ismail și Odesa

Institutul pentru Studiul Războiului, un grup de reflecție cu sediul la Washington, a avut un rol esențial în furnizarea de analize în timp real ale conflictelor militare din întreaga lume.

Recenta lor confirmare a mișcărilor trupelor rusești în regiunea Donețk subliniază gravitatea situației. ISW utilizează tehnologie de ultimă generație și surse de pe teren pentru a colecta și valida informațiile, asigurând astfel credibilitatea rapoartelor sale.

Înaintarea trupelor rusești în Avdiivka ar putea avea implicații grave, nu numai pentru Ucraina, ci și pentru comunitatea internațională în general.

Citește și: VIDEO Contraofensiva ucraineană a spublerat apărarea rusă Donețk, Zaporojie, Robotine și Bahmut

În cazul în care conflictul se intensifică, ar putea atrage alte puteri, ceea ce ar putea duce la o criză geopolitică mai amplă. ISW și alte agenții globale continuă să monitorizeze îndeaproape situația, furnizând actualizări și analize care să ajute factorii de decizie politică în procesul de luare a deciziilor.

În timp ce guvernul ucrainean și părțile interesate internaționale nu au răspuns încă la evoluțiile recente, avansarea trupelor rusești va stârni probabil o reacție puternică.

Rămâne de văzut cum va influența acest eveniment dinamica relațiilor ucraineano-ruse și discursul viitor privind securitatea internațională și integritatea teritorială, potrivit Pravda.ua.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te