VIDEO Volodimir Zelenski susţine că agresiunea rusă se apropie de punctul în care poate ceda

DE Alexandru Pop | Actualizat: 16.03.2023 - 09:35

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat într-un nou discurs, că simte că agresiunea rusă se apropie de punctul în care poate ceda. El a mulţumit Danemarcei pentru înfiinţarea un fond de sprijin pentru Ucraina, în valoare de de un miliard de dolari.

SHARE

“Astăzi a fost o zi internaţională fructuoasă pentru ţara noastră, pentru apărarea noastră. A mai avut loc o întâlnire în format Ramstein, a zecea deja", a spus Zelenski.

Volodimir Zelenski: Agresiunea rusă, aproape de punctul în care poate ceda

Muniţie pentru războinicii noştri, artilerie, tancuri, protecţia cerului ucrainean - toate acestea au fost discutate. Există soluţii. Sunt recunoscător Statelor Unite, care coordonează Ramstein, şi tuturor partenerilor noştri pentru disponibilitatea lor fermă de a ajuta. 

Acest lucru este deosebit de important acum, când simţim că agresiunea rusă se apropie de punctul în care poate ceda. Nu există niciun terorist care să-şi dezvolte potenţialul confruntând lumea liberă. Rusia nu face excepţie”, a detaliat Zelenski, conform News.ro.

Citeşte şi: Zelenski spune că nu se va întâlni cu Putin pentru că liderul rus nu poate fi de încredere

“Trebuie să creştem constant presiunea pentru teroare. Presiuni în apărarea noastră, în sancţiuni împotriva Rusiei, în distrugerea modului în care statul rus şi companiile sale eludează sancţiunile, în presiune politică şi juridică.

Cu cât punem mai multă presiune asupra lor, cu atât ne vom îndrepta mai repede către restabilirea integrităţii noastre teritoriale şi ordinii juridice internaţionale. Facem totul pentru ca partenerii noştri să simtă asta. Această necesitate de a continua presiunea. Pas cu pas. Fără încetare”, a adăugat el.

Citeşte şi: Codruța Kovesi, la întâlnirea cu Zelenski: În timp de război, corupţia înseamnă trădare. Vom acționa

Zelenski a mulţumit Danemarcei şi a vorbit şi despre “o decizie importantă luată la Londra”:

“Aş dori să mulţumesc separat Danemarcei astăzi. Atât pentru noul pachet de apărare pentru Ucraina, cât şi pentru decizia de a înfiinţa un fond special de ajutorare a ţării noastre în valoare de 7 miliarde DKK, adică un miliard de dolari.

Cazul Ianukovici

Este extrem de semnificativ. Este extrem de necesar. Sunt recunoscător guvernului şi parlamentului danez, întregii societăţi daneze. Astfel de decizii ne asigură că putem accelera revenirea păcii în Ucraina şi a stabilităţii în întreaga Europă.

Există, de asemenea, o decizie importantă luată la Londra astăzi - în cazul mituirii lui Ianukovici, de către Kremlin, în 2013. Când banii ruşi şi schemele murdare cu politicienii de atunci din Ucraina se foloseau ca parte a agresiunii împotriva ţării noastre.

O agresiune care a început atunci - politic, economic şi mai târziu cu folosirea serviciilor speciale şi a forţei militare. În acest context ar trebui luat în considerare cazul obligaţiunilor de 3 miliarde de dolari. Pe deplin. Şi este corect”.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te