VIDEO Violență extremă la dispersarea unei petreceri rave în Franța: un tânăr și-a pierdut o mână

DE Alexandru Pop | 19.06.2021 - 12:13
Violență extremă la dispersarea unei petreceri rave în Franța: un tânăr și-a pierdut o mână/FOTO: Twitter/Remy Buisine

Cel puţin cinci jandarmi au fost răniţi, iar un tânăr şi-a pierdut o mână în timpul dispersării de către forţele de ordine a unei petreceri rave, la care se adunaseră circa 1.500 de persoane în vestul Franţei, au anunţat sâmbătă autorităţile locale, citate de AFP.

SHARE

Peste 400 de jandarmi au intervenit în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă pentru a împiedica această petrecere rave în Bretania, în apropiere de Redon. Conform prefecturii, tinerii au încercat să organizeze petrecerea pe hipodromul din localitate.

Citește și: Un fost atașat militar rus s-a dus la Deveselu ca turist. A pretins că se roagă la o biserică

Petrecerea a fost organizată în pofida restricţiilor de circulaţie în vigoare începând de la 23:00. Această restricţie ar urma să fie ridicată din această duminică datorită refluxului epidemiei de coronavirus în Franţa.

Prefectul Departamentului Ille-et-Vilaine, Emmanuel Berthier, a denunţat "ciocniri de o mare violenţă".

Potrivit prefectului, "1.500 de persoane" au organizat o petrecere rave în memoria lui Steve Maia Caniço, un tânăr care şi-a pierdut viaţa cu doi ani în urmă la Nantes (vest) în timpul unui festival de muzică, căzând în apele fluviului Loara în momentul unei intervenţii a poliţiei pentru a dispersa adunarea.

Forţele de ordine, conform autorităţilor, s-au confruntat cu "indivizi extrem de violenţi" care au aruncat cu "cocktailuri Molotov, bile de metal utilizate în jocul Petanque, pietre".

Citește și: Fiul lui Sile Cămătaru, la un pas de închisoare din cauza Giorgianei, fosta iubită. Ordin încălcat

"De aseară, nu se mai aude nicio muzică", dar "indivizii care participau la această petrecere rave ilegală sunt în continuare acolo", a indicat pentru AFP prefectul sâmbătă dimineaţă.

Autorităţile locale au emis o interdicţie vineri, de teama că o "adunare festivă cu caracter muzical de tip teknival sau rave-party" ar putea reuni "mai multe sute de participanţi în departament", potrivit Agerpres.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.