VIDEO Un soldat ucrainean cu un Javelin a distrus patru blindate rusești și a stopat ofensiva

DE Adina Mutăr | Actualizat: 09.01.2024 - 17:37
Un soldat ucrainean cu un Javelin a distrus patru blindate rusești și a stopat ofensiva - Foto: Profimedia Images (imagine cu caracter ilustrativ)

Un soldat ucrainean cu nume de cod Sedoi, înarmat cu o armă antitanc Javelin a distrus patru blindate rusești și a stopat ofensiva în Donețk. De la începutul anului, rușii atacă în valuri în regiune, suferind numeroase pierderi.

SHARE

Un soldat ucrainean cu un Javelin a distrus patru blindate rusești ce voiau să spargă linia de apărare, stopând practic ofensiva inamicului. 

Imagini video, publicate pe Facebook de Brigada 79 Separată Asalt, arată unul dintre soldații săi  zădărnicind un atac rusesc prin distrugerea a patru vehicule blindate de luptă într-o singură luptă.

Un soldat ucrainean cu un Javelin a distrus patru blindate rusești și a stopat ofensiva

„Zilele trecute, inamicul a făcut o altă încercare de a sparge formațiunile defensive ale parașutiștilor, desfășurând cinci unități de vehicule de luptă blindate împreună cu infanterie pentru asalt”, se spune în video, potrivit kyivpost.com

Trupele ucrainene au respins asaltul, distrugând vehiculele blindate și infanteria inamică. 

În luptă s-au remarcat acțiunile soldatului cu indicativul „Sedoi”. Folosind sistemul de rachete ghidate antitanc Javelin, el a distrus patru vehicule blindate ale armatei ruse, ceea ce a adus numărul său personal de echipamente inamice distruse la 22.

„Am înțeles că inamicul va încerca cel mai probabil să pătrundă. M-am pregătit. Eram deja la punct, așteptând inamicul”, a spus Sedoi.

Citește și: VIDEO Explozii la un depozit de petrol și o companie energetică din Rusia, după un atac cu drone

În câteva ore, recunoașterea aeriană a detectat mișcarea a două echipamente, un tanc și un vehicul de luptă de infanterie BMP, care se deplasează spre locația lui Sedoi. Acesta a așteptat ca vehiculele inamice să intre în rază de acțiune, apoi le-a țintit, întâi BMP-ul și apoi tancul.

Zece minute mai târziu, au fost depistate încă trei vehicule care se deplasează în aceeași direcție.

„Am lovit încă două vehicule, le-am distrus și am oprit ofensiva. A fost o ofensivă semnificativă pentru că cinci unități de echipamente au fost desfășurate. Am distrus patru dintre ele; a rămas acolo unul care a fost terminat cu alte arme”, a spus Sedoi.

Citește și: VIDEO Bombardamente ucrainene cu rachete RM-70 Vampir în orașul rusesc Belgorod. Rușii simt

În videoclip, o dronă poate fi văzută rotindu-se deasupra celei de-a cincea unități de echipament rusesc, pe care apoi a distrus-o. 

Parașutistul a evidențiat rolul jucat de dronele în detectarea mișcării inamicilor.

„Recunoașterea aeriană detectează inamicul și informează cel mai bine, pentru că vehiculele nu se aud de la 2 kilometri depărtare. Cu cât detectezi mai devreme inamicul, cu atât mai repede poți acționa.”

Un purtător de cuvânt al brigadei subliniază că în prezent se desfășoară lupte intense în regiunea Donețk, ucrainenii distrugând în primele zile ale noului an  29 de unități de vehicule blindate. Rușii au pierdut peste 200 de oameni.

Recent, o echipă rusă de apărare aeriană a tras asupra propriilor parașutiști care se antrenau la poligonul militar Kuzminski din regiunea Rostov, ucigând doi soldați.

Incidentul a avut loc când un operator de tunuri antiaeriene ZU-23-2 a confundat exercițiile cu o aterizare a parașutistilor ucraineni și a început să tragă în propriile trupe.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te