VIDEO Un avion chinezesc a luat foc la scurt timp după ce a părăsit pista aeroportului

DE Daniel Toșa | Actualizat: 12.05.2022 - 08:08

Un avion al companiei chineze Tibet Airlines a ieşit de pe pistă joi dimineaţa după care a luat foc pe aeroportul internaţional Chongqing (sud-vestul Chinei), conform unui anunţ făcut de televiziunea publică CCTV, transmite AFP.

SHARE

Compania chineză Tibet Airlines a declarat că toți pasagerii și echipajul au fost evacuați dintr-un avion Airbus (AIR.PA) A319 care a luat foc după o decolare întreruptă joi în orașul Chongqing din sud-vestul Chinei.

Nu s-au înregistrat decese și doar răni minore în rândul celor 113 pasageri și nouă membri ai echipajului aflați la bord, a precizat compania aeriană într-un comunicat.

Administrația Aviației Civile din China (CAAC) a precizat că 36 de persoane au suferit vânătăi și entorse în timpul evacuării zborului TV9833 și au fost trimise la spitale locale pentru examinare.

Piloții au întrerupt decolarea în conformitate cu procedurile după ce au înregistrat o anomalie, a precizat CAAC într-un comunicat, ceea ce a dus la o zgârietură a motorului și la un incendiu după ce avionul a ieșit de pe pistă.

Citește și: VIDEO China a înconjurat Taiwanul pentru exerciții militare masive, „o repetiție pentru invazie”

Planurile de urgență au fost activate, iar anchetatorii s-au deplasat de urgență la fața locului, a adăugat autoritatea de reglementare în domeniul aviației.

Incidentul a avut loc la mai puțin de două luni după ce prăbușirea mortală a unui avion al companiei China Eastern Airlines (600115.SS) a determinat CAAC să lanseze inspecții la nivelul întregului sector pentru a descoperi posibilele lacune în materie de siguranță. 

Citește și: Cancelarul Germaniei: Ucraina va trebui să lupte 100 de ani cu consecințele războiului

O înregistrare video neverificată pe rețelele de socializare a arătat un avion al Tibet Airlines, o filială a Air China (601111.SS), cu fum gros și flăcări care se revărsau din partea stângă a aeronavei, în timp ce pasagerii și echipajul se îndepărtau.

Aeroportul internațional Chongqing Jiangbei a declarat că aeronava a luat foc la ora locală 8:09 a.m. (0009 GMT)

Tobogane de evacuare, care pot provoca adesea răni minore, au fost desfășurate, potrivit unor fotografii neverificate de pe rețelele de socializare.

Avionul implicat este un A319 vechi de nouă ani, una dintre cele mai mici versiuni ale familiei A320. Acesta este propulsat de motoare CFM56 de la CFM International, un joint-venture între General Electric (GE.N) și Safran (SAF.PA), potrivit Airfleets.net.

Airbus a declarat că a luat la cunoștință de rapoartele media despre incident și că depune toate eforturile pentru a evalua situația.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te