VIDEO Ucraina continuă să atace în Crimeea. Acum a spulberat stația radar rusească

DE Adina Mutăr | 30.01.2024 - 20:00
Ucraina continuă să atace în Crimeea. Acum a spulberat stația radar rusească - Foto: pravda.com.ua (imagine cu caracter ilustrativ)

Ucraina continuă să atace în Crimeea. Acum a spulberat stația radar rusească. Forțele ucrainene au lovit cu succes o stație radar aparținând rușilor din Crimeea în dimineața zilei de 30 ianuarie.

SHARE

Ucraina continuă să atace în Crimeea. Acum a spulberat stația radar rusească, a raportat Departamentul de Comunicații Strategice al Forțelor Armate ale Ucrainei pe Telegram.

„Forțele armate ucrainene au lovit cu succes o stație radar de apărare aeriană lângă satul Rozdolne din Crimeea ocupată temporar în dimineața zilei de 30 ianuarie”, au declarat Forțele Armate ale Ucrainei, potrivit pravda.com.ua.

 Ucraina continuă să atace în Crimeea. Acum a spulberat stația radar rusească

Într-un raport de dimineață, Statul Major ucrainean a raportat că Forțele de rachete ale Ucrainei au lovit o stație rusă de război electronic, fără a specifica locația.

Potrivit Krym.Realii, unitatea militară a Rusiei 85683-r este situată în satul Rozdolne.

Site-ul administrației ruse a raionului precizează că, după anexare, în sat a fost dislocată o unitate de trupe de inginerie radio.

Sarcina principală a acestui tip de trupe este de a efectua recunoașteri aeriene.

Anterior s-a raportat că în noaptea de marți s-au auzit explozii, Ministerul rus al Apărării declarând că sistemele de apărare aeriană au respins un atac aerian masiv, un „preambul” la lovitura asupra stației.

Ministerul rus al Apărării a spus că 21 de drone ar fi fost doborâte, 11 - peste Crimeea, cinci - peste Regiunea Belgorod, trei - peste Regiunea Briansk, una - peste Kaluga și una peste Tula.

Citește și: Ucraina a dat „daună totală” Moscovei. Un avion de atac Su-34 de 50.000.000 a fost doborât

Forțele ucrainene nu au spus cu ce au distrus stația radar, dar un film postat pe X/front_ukrainian arată un atac cu rachete americane AGM-88 HARM lansate dintr-un MIG-29 ucrainean.

AGM-88 HARM sunt rachete anti-radiații de mare viteză, tactice aer-suprafață, care caută și distrug sistemele de apărare aeriană echipate cu radar inamice. 

AGM-88 poate detecta, ataca și distruge o țintă cu o intervenție minimă a echipajului de zbor.

La 4 ianuarie s-au auzit explozii puternice în Sevastopolul și Evpatoria, după ce rușii au blocat traficul pe podul din Crimeea.

Citește și: VIDEO Centrul de comandă rusesc din Avdiivka, spulberat într-un atac cu rachete. Sunt 24 de morți

Ulterior, Direcția de Comunicare Strategică a Forțelor Armate ale Ucrainei a declarat că un punct de adunare al trupelor de ocupație ruse a fost lovit în apropierea Sevastopolului.

Comandantul Forțelor Aeriene Ucrainene, Mikola Oleșciuk, a spus că operațiunea a fost efectuată cu ajutorul piloților ucraineni.

În plus, în urma acțiunilor Forțelor de Apărare ucrainene din 4 ianuarie, depozitele de muniții rusești au fost distruse în Crimeea, iar stațiile radar au fost avariate.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te