VIDEO „Țeapă” în stil românesc. Ungurii au adus autostrada la Borș. Noi ne legăm cu un ciot de 5 km

DE Alex Darvari | 29.08.2022 - 17:35

În timp ce Ungaria a juns cu autostrada la Borș, România nu are nici măcar un orizont de timp pentru a termina Autostrada Transilvania care ar trebuie să ducă Coridorul Carpathia din nordul Europei la Salonic.

SHARE
„Tot timpul cand ma intorc de la Budapesta stau si ma gandesc ce teapa si-au luat ungurii construind rapid partea lor de autostrada de la Debrecen pana la granita (M4) ca sa o lege cu A3-ul inexistent de la noi. Altfel lor nu tare le-ar fi trebuit ca au doar cateva sate in zona aia. O autostrada goala, pe care circula doar masini inmatriculate in Romania deoarece la noi se termina brusc cu un ciot de 4 km.
Practic ungurii au facut autostrada pentru romani, dar noi nu am facut autostrada pentru noi insine”, a remarcat, recent, Dragoș Vînă, care a realizat garfice COVID în ultimii doi ani.
 

Observația este valabilă.

În Ungaria a fost demarată procedura de predare de către constructor a sectorului Autostrăzii M4 Budapesta-Nagykereki, care se conectează cu Autostrada A3 (Transilvania) la graniţa cu România, la Borş.

Reprezentanții autorităților naționale și regionale s-au întâlnit, luni, pentru a stabili cadrul contractual în care se va deschide un nou punct de trecere a frontierei româno-ungare la interconectarea autostrăzilor A3 (RO) şi M4 (HU), între localităţile Borş şi Nagykereki, potrivit unui comunicat al Prefecturii Bihor. Știrea era din 2020.

În România, Autostrada A3 (sau Autostrada Transilvania pe porțiunea Brasov-Borș) face legătura dintre București și ieșirea spre Ungaria prin Borș. Tronsonul Brașov - Târgu Mures a fost înlocuit de autostrada A10 Sebes - Turda. La capătul dinspre Ungaria, România a finalizat doar un ciot de 4,5 kilometri. 

Sectiunea 3C Suplacu de Barcau - Borș de la granița cu Ungaria e împărțită în trei:

3C1 Suplacu de Barcău - Chiribiș (26,35km).  Contract semnat în iunie 2020 dar reziliat în mai 2022. 

3C2 Chiribiș - Biharia (28,55km). Licitație reluata în august 2022  

3C3 Biharia - Bors (5,35km). Secțiune deschisă în septembrie 2020. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.