VIDEO Tancurile de „carton” rusești, făcute praf și pulbere de dronele și Javelin-urile Occidentului

DE Daniel Toșa | 12.07.2022 - 11:52
VIDEO Tancurile de „carton” rusești, făcute praf și pulbere de dronele și Javelin-urile Occidentului/FOTO: Twitter/Ukraine Weapons Tracker

„Temutele” tancuri rusești se fac țăndări când fac „cunoștință” cu armamentul trimis de Occident în Ucraina. O dovedesc mai multe filmulețe unde se vad cum blindatele trimise de Putin în Ucraina se sparg în mii de bucăți după ce soldații ucraineni le-au luat la țintă.

SHARE

La 11 iulie 2022, armata ucraineană a eliminat peste 50 de ocupanți ruși și a lovit depozite de muniții în sudul Ucrainei, transmite de Comandamentul Operațional Sudic al Ucrainei.

Avioanele de atac ale Ucrainei au lovit de trei ori depozitele de muniții inamice din apropierea localităților Snihurivka și Liubymivka din regiunea Mykolaiv. Elicopterele ucrainene au tras asupra punctului puternic fortificat al Rusiei de lângă Pravdyne și asupra pozițiilor rasiștilor din jurul Oleksandrivka. Pierderile inamicului nu au fost încă verificate.

Explozia instantanee a unui tanc de luptă principal rusesc după ce a fost lovit de forțele ucrainene.

Citește și: VIDEO Forțele ucrainene au distrus un mare depozit rusesc de muniție din Herson. Rusii confirmă

Un tanc rusesc a fost evaporat undeva în Donbas.

Unitățile de rachete și artilerie ale Ucrainei au distrus 52 de ocupanți ruși, obuziere Msta-B, un sistem de mortiere, șapte vehicule blindate și motorizate, precum și un depozit de muniție inamic în Nova Kakhovka.

În sudul Ucrainei, trupele rusești continuă să urmeze tactici de bombardament cu artilerie și mortiere, lansează lovituri aeriene și cu rachete asupra pozițiilor din spate ale Forțelor Armate ale Ucrainei și a așezărilor de pe toată linia de contact.

Citește și: 4.000 lei lunar, pensie militară pentru deputatul Francisc Tobă, acuzat de represiune la Revoluție

În special, în cursul dimineții, o pereche de elicoptere rusești Ka-52 au lovit în apropiere de Zarichne, regiunea Kherson. Nu au fost raportate pierderi. De trei ori în cursul zilei, au tras, de asemenea, rachete în regiunea Odesa, după ce au lovit o casă civilă detașată, instalații de infrastructură portuară, câmpuri și terenuri agricole.

Nu au fost raportate victime. După-amiază, un avion inamic a tras o rachetă Kh-59 la Bereznehuvate. Racheta a explodat în aer. Nu au fost raportate victime sau distrugeri.

La efectuarea recunoașterii suplimentare în districtul care se învecinează cu satul eliberat Potiomkine, militarii ucraineni au găsit echipamente militare și muniție, care erau pe deplin operaționale, dar abandonate de ruși, și anume: un tanc Т-72B3, două vehicule de luptă pentru infanterie BMP-2, un vehicul de luptă pentru infanterie BMD-2K și un transportor blindat de trupe BTR-D.

Între timp, grupul naval rusesc din Marea Neagră a rămas neschimbat. Acesta continuă să lupte împotriva furtunii, să blocheze transportul maritim civil și să reprezinte o amenințare de 16 lovituri cu rachete.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te