VIDEO SUA caută plaje de aterizare pentru trupe de comando în Pacific. Posibil război cu China

DE Adina Mutăr | Actualizat: 20.09.2023 - 09:20
SUA caută plaje de aterizare pentru trupe de comando în Pacific. Posibil război cu China - Foto: militaryleak.com (imagine cu caracter ilustrativ)

SUA caută plaje de aterizare pentru trupe de comando în Pacific. Posibil război cu China. Comandamentul pentru Operații Speciale a Forțelor Aeriene caută să-și extindă capacitatea de a folosi plajele din Pacific ca aerodromuri improvizate.

SHARE

SUA caută plaje de aterizare pentru trupe de comando în Pacific. Posibil război cu China.

Aerodromurile improvizate trebuie să fie capabile să sprijine MC-130J Commando II pentru operațiuni speciale, cisterna/transporturi și alte avioane în conflicte viitoare. 

Acest lucru face parte dintr-un program mai amplu pe fondul preocupărilor cu privire la bazele bine stabilite ce devin din ce în ce mai vulnerabile, în special în vederea unor potențiale lupte împotriva unui adversar aproape egal, precum China, potrivit thedrive.com.

SUA caută plaje de aterizare pentru trupe de comando în Pacific. Posibil război cu China 

Șeful Comandamentului Operațiunilor Speciale ale Forțelor Aeriene (AFSOC), lt. general al Forțelor Aeriene Tony Bauernfeind,  a subliniat importanța pistelor de aterizare pe plajă în planificarea viitoarelor lupte.

Bauernfeind a împărtășit, de asemenea, detalii suplimentare despre alte modalități prin care AFSOC caută să reducă dependența de pistele tradiționale, inclusiv o variantă amfibie a uriașului C-130 Hercules și viitoare tipuri cu decolare verticală și aterizare de mare viteză.

„Analizăm capacitatea de aterizare pe plajă”, a spus Bauernfeind. „Există o mulțime de plaje drepte de 900 de metri în care putem aduce MC-130 și CV-22 pentru a oferi efectele de care avem nevoie.”

AFSOC operează în prezent doar o variantă MC-130, MC-130J Commando II, care poate fi configurată ca cisternă de transport sau de realimentare aerian.

Citește și: Japonia, din nou o putere militară în fața Chinei. Va avea cele mai multe avioane F-35 din afara SUA

Familia C-130 este renumită pentru capacitatea sa de a decolare și de a ateriza pe o varietate de suprafețe neîmbunătățite, inclusiv albii uscate de lac, deșert, piste de gheață.

CV-22 este versiunea AFSOC optimizată pentru operațiuni speciale ce poate decola și ateriza vertical ca un elicopter, dar navighează similar cu un avion tradițional cu turbopropulsoare cu aripă fixă.

Citește și: India ia în calcul o acțiune militară dacă Beijingul invadează Taiwanul. Marina, o forță uriașă

„Adversarii noștri au urmărit modul de război american timp de câteva decenii și vor ține bazele noastre inițiale de organizare și bazele noastre de operare avansate sub amenințare. Ei cred că modul de a încetini forța comună americană este să ne atace baza", a explicat Bauernfeind. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te