VIDEO „Operațiunea Cadoul”. Cum își ucid soldații ruși camarazii pentru bani și „pașaport” european

DE Daniel Toșa | Actualizat: 18.09.2023 - 22:32
„Operațiunea Cadoul” - Foto: Twitter/ AteshOrg

Soldații ruși recrutați în rândurile unităților de partizani ucraineni își ucid proprii soldați în operațiuni de sabotaj în schimbul banilor sau a oportunității de a trăi în străinătate, relatează KievPost.

SHARE

În cel mai recent incident de pe front, un soldat rus mobilizat forțat la război a plasat 10 kilograme de explozibil între două camioane la o bază militară din orașul ocupat Henichesk, regiunea Herson.

„Operațiunea Cadoul”. Cum își ucid soldații ruși camarazii pentru bani și „pașaport” european

 Soldații ruși își aruncă în aer camarazii de arme pentru bani și „pașaport” european.

Potrivit mișcării de partizani ucraineni și tătari din Crimeea (ATESH), care a orchestrat „Operațiunea Cadoul" a fost detonat în momentul în care trupele ruse au urcat în vehicule pentru a porni spre tranșeele unde se duc luptele în Ucraina.

"Rezultatul: două camioane cu personal au fost distruse", a declarat grupul într-o postare pe Telegram.

Războiul din unitățile rusești - scapă cine poate

Un purtător de cuvânt al ATESH a declarat că soldații ruși cooperează din ce în ce mai mult cu partizanii ucraineni - deși nu neapărat din motive ideologice.

"Rușii, la rândul lor, sunt de acord să coopereze pentru beneficii materiale și pentru posibilitatea de a pleca în Ucraina și în UE", au spus ei.

Un „cadou” de 10 kg

Purtătorul de cuvânt a mai spus că planificarea operațiunii a durat mai mult de o lună și a fost programată în mod deliberat vineri la ora 8 dimineața, când "militarii ruși erau obosiți și nu erau atât de atenți” la toate detaliile.

Soldatul rus a adunat informații despre locația camioanelor și a trupelor și, cu ajutorul a doi partizani, "într-o zi minunată a ascuns acolo un cadou de 10 kilograme".

"A funcționat și factorul uman - acest loc a fost folosit de mult timp de invadatori, așa că nu se așteptau la un pericol atât de departe de front", a mai spus purtătorul de cuvânt. 

Două camionae pline cu soldați ruși, aruncate în aer

În prezent, numărul morților nu a fost stabilit, dar ATESH a afirmat că majoritatea celor două camioane încărcate cu soldați au murit pe loc, iar patru sunt în stare gravă la spital. 

Agentul rus implicat "a părăsit cu succes Henichesk" și "se iau decizii privind exportul lor pe teritoriul controlat de Ucraina", a precizat purtătorul de cuvânt.

ATESH a mai spus că mobilizarea forțată de către Rusia a localnicilor din teritoriile ocupate se întoarce împotriva forțelor rusești.

Ucraineni stabiliți în Rusia, mobilizați forțat la război împotriva Ucrainei

"Printre rușii mobilizați nu se află doar ruși, ci și ucraineni", a declarat purtătorul de cuvânt.

"Particularitatea mișcării noastre este că am recrutat o mulțime de oameni în timpul mobilizării generale din septembrie anul trecut".

"Prin urmare, avem mulți dintre oamenii noștri în armata rusă". 

Un militar rus a furnizat Ucrainei detalii folosite pentru a planifica atacul devastator cu rachete asupra Flotei Moscovei din Marea Neagră de săptămâna trecută, au susținut partizanii ATESH care au prezentat pentru KievPost câteva dintre detaliile operațiunii.

"Am reușit să atragem unul dintre militarii Flotei rusești a Mării Negre", a declarat purtătorul de cuvânt.

"El a obținut informații actualizate despre amplasarea și probabilele misiuni de luptă ale submarinului Rostov pe Don".

O serie de explozii au zguduit șantierul naval din Sevastopol, în Crimeea ocupată de Rusia, în primele ore ale dimineții de miercuri, avariind grav submarinul Rostov-on-Don și nava de debarcare mare Minsk.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te