VIDEO Soldații ruși au primit mitralierele "Tommy". Armele cu care trăgea și Al Capone în anii '30

DE Daniel Toșa | Actualizat: 14.07.2023 - 14:25
Sursa foto: Twitter/ @clashreport

Soldații ruși mobilizați la război în regiunea Lugansk au primit "noi" arme cu care să lupte împotriva soldaților ucraineni echipați cu cele mai moderne echipamente militare NATO. Un videoclip filmat chiar de ruși a devenit viral pe rețelele de socializare.

SHARE

Corespondenții de război ruși publică imagini cu armele primite de forțele mobilizate în Lugansk. Până aici nu ar fi nicio problemă dacă războiul din Ucraina s-a fi desfășurat în anii '39 - '49.

Soldații ruși au primit mitralierele "Tommy"

Din imagini se pot observa armele cu care au luptat bunicii actualilor soldați ruși trimiși de Putin la război împotriva fraților ucraineni.

"Noile arme" ale armatei rusești:

Carabina Simonov (SKS) cu încărcare automată (1949)
Mitralieră ușoară Degtyarev (1945)
Mitralieră Sudayev (PPS) (1943)
Mitralieră Shpagin (PPSh-41) (1941)
Pușcă cu încărcător automat Tokarev (SVT-40) (1939)
Mitralieră Thompson - celebra "Tommy gun" - arma favorită a mafioților italieni din New York-ul anilor '30 (versiunea 1938).

Rușii trag cu "Tommy gun", ucrainenii cu HIMARS și bombe cu dispersie de ultimă generație

În timp ce rușii încearcă să "reinventeze războil", Ucraina a primit mult așteptatele muniții cu dispersie de ultimă generație din Statele Unite, o armă de distrugere în masă care va provoca multe daune armatei ruse pe frontul din Ucraina, potrivit declarațiilor Pentagonului.

"Tocmai le-am primit, nu le-am folosit încă, dar va schimba radical (câmpul de luptă)", a declarat joi dimineață generalul de brigadă Oleksandr Tarnavski pentru CNN.

Citește și: VIDEO Rusia, detronată la numărul de tancuri de marele dușman de lângă România. O premieră istorică

Joi după-amiază, Pentagonul a confirmat prezența munițiilor în țară, spunând: "Există muniții cu dispersie în Ucraina în acest moment".

Tarnavski a adăugat: "Inamicul înțelege, de asemenea, că odată cu obținerea acestei muniții, vom avea un avantaj... rușii cred că o vom folosi în toate zonele frontului. Acest lucru este foarte greșit. Dar ei sunt foarte îngrijorați".

Citește și: Mercenarii Wagner ai lui Evghenii Prigojin voiau să pună mâna pe o armă nucleară tactică

Rușii au fost enervați la culme la aflarea veștii despre aceste muniții americane care sunt interzise în peste 100 de țări. Forțele ucrainene, care se luptă pentru fiecare centimetru de teritoriu cucerit de forțele rusești în ultimele 504 zile, sunt recunoscătoare pe fondul livrărilor reduse de muniție de artilerie standard de 155 mm.

Oficiali de rang înalt au încercat să liniștească îngrijorarea. Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a declarat joi pentru Wolf Blitzer de la CNN că ucrainenii vor folosi muniții cu dispersie doar în "locuri adecvate".

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te