VIDEO Securitate, poliție, arme antidrone la înmormântarea lui Prigojin ținută cu „ușile închise”

DE Adina Mutăr | Actualizat: 30.08.2023 - 08:02
Putin a pus securitatea și poliția să păzească cimitirele la înmormântarea lui Prigojin - Foto: Profimedia Images (imagine cu caracter ilustrativ)

Securitate, poliție, arme antidrone la înmormântarea lui Prigojin ținută cu „ușile închise”. Acesta a fost în final înmormântat la cimitirul Porohovskoie din Sankt Petersburg, după o zi de piste false, astfel încât mercenarii Wagner să nu poată participa.

SHARE

Securitate, poliție, arme antidrone la înmormântarea lui Prigojin ținută cu „ușile închise” pentru a nu participa mercenarii Wagner. 

Evgheni Prigojin a fost înmormântat chiar lângă tatăl său biologic, Viktor, în orașul natal, după o mică ceremonie la care publicul n-a avut acces. 

Securitate, poliție, arme antidrone la înmormântarea lui Prigojin ținută cu „ușile închise”

Rapoartele au arătat că doar familia și prietenii apropiați ai lui Prigojin au avut voie să fie prezenți, 30 de persoane.

Kremlinul a fost disperat să evite o adunare în masă din cauza temerilor că mercenarii Wagner și legiunea lor de fani ar putea profita de o oportunitate pentru a crea probleme, scrie Daily Mail.

Locotenenții de rang înalt ai lui Prigojin, care au murit și ei în „accidentul” aviatic, au fost de asemenea îngropați marți, la cimitirul Severnoie, același cimitir în care sunt înmormântați și părinții lui Putin, Vladimir și Maria.

Ambele cimitire au fost sub pază intensă în timpul înmormântărilor, cu securitate înconjurând cimitirele și cordoane de poliție care chestionau oamenii ce voiau să intre. 

„Armata lui Putin”, pregătită pentru eventuale acțiuni ale mercenarilor Wagner

Membrii Gărzii Naționale Ruse - gardă devenită „armata lui Putin” după ce s-a evidențiat în stoparea mercenarilor care mărșăluiau spre Kremlin - au fost staționați de-a lungul gardului de la cimitire, îndepărtând vizitatorii.

La poarta cimitirului  Porohovskoie din Sankt Petersburg au fost observați soldați ai gărzii cu cîini și arme antidrone.

Poarta a fost închisă și s-a intrat trecând prin detector de metale.

Putin nu a participat la înmormântare, în ciuda relației strânse pe care a avut-o cu „bucătarul” său în perioada premergătoare invadării Ucrainei de către Rusia.

Citește și: Cine crede că Prigojin e viu și se va răzbuna. Putin bagă la secret „înmormântarea” liderului Wagner

Liderul rus a condamnat rebeliunea armată a lui Prigojin din iunie, îndreptată către șefii armatei, drept „trădare” și „o înjunghiere în spate”.

Secretul și confuzia din jurul înmormântării lui Prigojin și a locotenenților săi de top arată teama Kremlinului pe fondul speculațiilor că prăbușirea avionului ar fi fost provocată ca o răzbunare pentru revolta din 23-24 iunie.

Citește și: Moartea lui Prigojin, confirmată de criminaliștii ruși. Boris Johnson: „Păi de, negociase cu Putin”

Serviciul secret a devenit „etapa finală a unei operațiuni speciale pentru a-l elimina”, a declarat Tatiana Stanovaya, membru senior la Centrul Carnegie Rusia Eurasia.

„Totul a fost cât se poate de închis, sub controlul deplin al forțelor de securitate, cu manevre care au distras atenția asupra locului înmormântării”, a scris ea pe canalul său Telegram.

Au existat „acțiuni” ale securității lui Putin și la cimitire din Moscova, pentru a induce în eroare pe doritorii de a participa la înmormântarea liderului Wagner care pare să devină un erou pentru mulți.

O evaluare preliminară a serviciilor de informații americane a concluzionat că o explozie intenționată a cauzat prăbușirea avionului, iar oficialii occidentali au indicat o listă lungă de inamici ai lui Putin care au fost asasinați.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te