Moartea lui Prigojin, confirmată de criminaliștii ruși. Boris Johnson: „Păi de, negociase cu Putin”

DE Adina Mutăr | Actualizat: 27.08.2023 - 17:52
Moartea lui Prigojin, confirmată de criminaliștii ruși - Foto: Profimedia Images (imagine cu caracter ilustrativ)

Moartea lui Prigojin, confirmată de criminaliștii ruși. Boris Johnson: „Păi de, negociase cu Putin”. Comitetul de Investigații al Rusiei a declarat că a efectuat o examinare genetică moleculară și a confirmat decesul liderilor Wagner: Evgheni Prigojin și Dmitri Utkin.

SHARE


Moartea lui Prigojin, confirmată de criminaliștii ruși. Boris Johnson: „Păi de, negociase cu Putin”.Rezultatele arată că identitățile tuturor celor zece morți au fost stabilite.

Comitetul de Investigații al Rusiei a declarat că a efectuat o examinare genetică moleculară și a confirmat decesul liderilor Companiei Militare Private Wagner (PMC), Evgheni Prigojin și Dmitri Utkin, în timpul unui accident de avion în regiunea Tver.

Moartea lui Prigojin, confirmată de criminaliștii ruși. Boris Johnson: „Păi de, negociase cu Putin”

„În cadrul anchetei prăbușirii aviatice din regiunea Tver, au fost finalizate examinările genetice moleculare. Rezultatele arată că identitățile tuturor celor zece morți au fost stabilite; se potrivesc cu numele menționate în lista de zboruri”, a comunicat Comitetul de anchetă al Federației Ruse.

Analiștii de la Institutul pentru Studierea Războiului (ISW) cred că președintele rus Vladimir Putin s-a răzbunat pentru umilința provocată de revolta Grupului Wagner și a ordonat asasinarea conducerii lor, potrivit pravda.com.ua.

Fostul prim-ministru britanic Boris Johnson consideră că probabila ucidere a lui Prigojin, finanțatorul companiei militare private Wagner, nu ar fi fost posibilă dacă nu ar fi fost ordonată de președintele rus Vladimir Putin și, prin urmare, este o dovadă a inutilității negocierii cu acesta.

Citește și: Lui Putin i-a fost frică de adevărații comandanți ai mercenarilor Wagner, militari GRU decorați

„Cu siguranță, există o concluzie evidentă de la căderea luciferiană a lui Evgheni Prigojin. Uitați-vă la avionul care se prăbușește, toți cei care îmi spuneți că putem avea o soluție negociată sau că trebuie să-i încurajăm cumva pe ucraineni să facă schimb de pământ pentru pace”, a spus fostul premier britanic.

„Putin se comportă ca Nașul”

Johnson subliniază că orice s-a întâmplat cu avionul în care se afla Prigojin, nu s-ar fi putut întâmpla fără ordinul lui Putin.

Citește și: Putin a decretat ca trupele de mercenari să depună jurământ pentru armata Rusiei. Wagner îl amenință

„Putin este expus ca un gangster, iar tributul lui televizat despre wagneriții morți este absurd și coborât direct din paginile Nașului. Cu aceste crime, Putin se transformă în fața ochilor noștri într-un despot asiatic, măcelărindu-și fostul favorit doar pentru a arăta cine este șeful, bucurându-se că e nemilostiv”, a spus Johnson.

„Dacă Putin va câștiga în Ucraina, ar fi un dezastru pentru democrația din întreaga lume. Dacă Putin ar câștiga, ar fi o justificare pentru toți cei care spun că nu te poți baza pe Occident.”

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te