VIDEO Rusia întărește forțele regimului Assad, iar SUA forțele kurde împotriva Turciei în Siria

DE Adina Mutăr | 08.06.2022 - 18:29
Rusia întărește forțele regimului Assad, iar SUA forțele kurde împotriva Turciei/foto: aa.com.tr

Rusia a întărit forțele regimului sirian al lui Bashar al Assad în nordul Siriei, unde Turcia va lansa săptămâna viitoare o ofensivă împotriva luptătorilor kurzi. SUA i-au dotat pe aceștia cu rachete TOW antitanc.

SHARE

Ministrul de Externe al Turciei, Mevlut Cavusoglu, s-a întâlnit cu omologul său rus, Serghei Lavrov, la Complexul prezidențial din Ankara, pentru a discuta depre coridorul alimentar din Ucraina și situația din Siria.

Cavusoglu a declarat că grupurile teroriste din Siria ridică miza Turciei, care nu poate să aștepte ca situația să se rezolve de la sine.

Ankara a așteptat ca SUA și Rusia să-și îndeplinească angajamentele împotriva „organizațiilor teroriste din Siria” - cum cataloghează Turcia grupurile de luptători kurzi YPG, susținute de SUA - și să respecte acordurile semnate în octombrie 2019, a declarat Cavusoglu.

Președintele Tayyip Erdogan a declarat că Turcia va lansa noi operațiuni militare în Siria „pentru a extinde zona sigură de 30 de kilometri adâncime de-a lungul graniței”, vizând regiunile Tal Rifaat și Manbij și alte zone mai la est.

Citește și

VIDEO Moralul ucrainenilor, ridicat de eficacitatea tunului de artilerie M777 trimis de SUA

VIDEO Cum au distrus ucrainenii un depozit rusesc în care se aflau lansatoare de rachete Grad

Ministrul de Externe, Serghei Lavrov, i-a comunicat omologului său turc că Rusia se opune operațiunii militare în nordul Siriei, deoarece autostrada strategică M4, sub controlul forțelor ruse, traversează zona operațiunilor, relatează miercuri ziarul Hurriyet.

Operațiunea transfrontalieră a Turciei în Siria ar putea începe săptămâna aceasta. Ankara continuă să comaseze trupe în apropierea graniței și în regiunile Tell Rifaat și Manbij.

08.06.2022

YPG/PKK terrorists in Syria deploy US-made anti-tank TOW missiles

The YPG/PKK terrorists in northern Syria's Manbij region which they have occupied have been seen in possession of US-made anti-tank TOW missiles, with their barrels aimed at Türkiye's Operation Euphrates Shield area.

Trupele YPG din regiunea Manbij din nordul Siriei au intrat în posesia unor rachete TOW antitanc de fabricație americană, îndreptându-le spre zona operațiunii Scutul Eufratului a  Turciei.

Potrivit unei filmări obținute de agenția Anadolu, trupele kurde au fost observate monitorizând zona spre Jarablus, care este controlată de forțele armate turce și de Armata Națională Siriană.

Printre câteva arme de fabricație rusească și americană, luptătorii YPG au fost văzuți cu rachete TOW americane. 

TOW este  eficientă împotriva vehiculelor blindate pe uscat, în medii sau condiții dificile.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te