VIDEO Rețea de trafic de medicamente false din 30 de țări, inclusiv România, dezmembrată de Europol

DE Adina Mutăr | Actualizat: 14.02.2024 - 15:02
Rețea de trafic de medicamente false din 30 de țări, inclusiv România, dezmembrată de Europol - Foto: Europol

Rețea de trafic de medicamente false din 30 de țări, inclusiv România, dezmembrată de Europol. O anchetă privind traficul cu farmaceutice în Uniunea Europeană a dus la confiscarea de medicamente contrafăcute în valoare de 64 de milioane de euro.

SHARE

Rețea de trafic de medicamente false din 30 de țări, inclusiv România, dezmembrată de Europol, fiind arestate 296 de persoane.

Agenția UE a declarat că alte 988 de persoane sunt în prezent urmărite penal, în timp ce patru laboratoare subterane au fost demontate, unde au fost descoperite 11.551 litri de ingredient activ. 92 de site-uri web cu legături cu traficul au fost închise.

Rețea de trafic de medicamente false din 30 de țări, inclusiv România, dezmembrată de Europol

Autoritățile elene au desființat o rețea criminală care trafica produse farmaceutice și dispozitive medicale neautorizate din 2019.

Produsele includeau preparate contrafăcute de botox și acizi vitaminici utilizate în chirurgia estetică. Baza de clienți a infractorilor a acoperit diferite regiuni ale țării.

Produsele confiscate au fost importate prin curieri sau transportate de un membru al grupului din Turcia si Polonia.

Autoritățile italiene au percheziționat baza logistică a unui grup infracțional care opera din San Marino.

Anchetatorii au identificat un laborator subteran rural înființat pentru producerea, etichetarea și ambalarea produselor dopante.

Poliția a confiscat cantități mari de substanțe dopante sub formă de flacoane, tablete, capsule, sticle și ambalaje, toate destinate vânzării în Italia, precum și aproximativ 180 000 EUR în numerar.

Suspectul ar fi importat Nandronol pur, un steroid anabolizant clasificat drept narcotic în Italia. Rutele sale de trafic s-au întins în toată Europa până în China.

Citește și: 200.000 de pastile de diazepam, găsite la un bărbat din Arad. Ce mai conține captura polițiștilor?

Ancheta amplă „a evidențiat un model de trafic pe scară largă, care este foarte profitabil pentru crima organizată, care, la rândul său, stimulează mai multe grupuri criminale să intre în comerț”, a comunicat Europol, adăugând că au fost depistate 52 de grupări de crimă organizată.

Citește și: Peste 500 de farmacii, controlate pentru fentanyl după arestarea farmacistului traficant de droguri

Ancheta a fost condusă de autorități italiene, franceze, spaniole și grecești, coordonate de Europol și au implicat 30 de țări de pe trei continente: Austria, Belgia, Bulgaria, Croația, Cipru, Cehia, Franța, Germania, Grecia, Ungaria, Irlanda, Italia, Lituania, Polonia, Portugalia, România, Slovacia, Slovenia, Spania, Albania, Bosnia Herțegovina, Columbia, Georgia, Islanda , Macedonia de Nord, Norvegia, Serbia, Elveția, Regatul Unit, Statele Unite.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te