VIDEO Pușcașii marini ucraineni au traversat Niprul și au ocupat poziții sub nasul rușilor

DE Adina Mutăr | Actualizat: 19.10.2023 - 17:11
Pușcașii marini ucraineni au traversat Niprul și au ocupat poziții sub nasul rușilor - Foto: ukrinform (imagine cu caracter ilustrativ)

Pușcașii marini ucraineni au traversat Niprul și au ocupat poziții sub nasul rușilor. Trupele amfibii ucrainene de elită au traversat cel mai mare râu al Ucrainei și nu doar pentru un raid.

SHARE

Pușcașii marini ucraineni au traversat Niprul și au ocupat poziții sub nasul rușilor.

Soldați din două brigăzi marine ucrainene au traversat râul Nipru și au capturat două sate la patru kilometri în interior.

Pușcașii marini ucraineni au traversat Niprul și au ocupat poziții sub nasul rușilor

Nu se cunosc planurile viitoare ale Kievului pentru operațiuni pe malul stâng al celui mai mare obstacol de apă al Ucrainei.

Canalele ruse Telegram asociate cu Kremlinul au scris că patru echipe de luptă amfibie din Brigăzile 35 și 36 de Marină ale Ucrainei au lansat o traversare a celei mai mari căi navigabile a Ucrainei de lângă orașul Pridnistrovske de pe malul drept la primele ore ale dimineții, potrivit Kyiv Post.

Pușcașii marini ucraineni, conform acestor relatări, au înaintat spre interior până în satele Poima și Pishceanivka împotriva rezistenței reduse sau deloc a rușilor și au ocupat poziții.

Rețelele sociale locale au relatat că trupele ucrainene se aflau în forță în cele două sate, mai substanțială decât raidurile ucrainene și raidurile cu bărci mici din trecut.

Bloggerul rus Vladimir Rogov a spus că situația din jurul capului de pod ucrainean este în prezent statică, ambele părți făcând schimb de artilerie și vânând infanteria cu drone de atac.

Citește și: VIDEO Momentul în care un T-90M rus de 5 mil. $ se sparge în bucăți, lovit de obuz cu uraniu sărăcit

Rogov a relatat că echipele de recunoaștere ucrainene au venit în ambarcațiuni și erau active în satul Krinok și pe insula Kazațki.

Situat la aproximativ 10 km în amonte de principalul oraș ucrainean Herson, Pridnprovske este unul dintre puținele puncte de trecere a Niprului.

Podul feroviar critic din punct de vedere strategic de acolo a fost aruncat în aer de trupele ruse care se retrăgeau în noiembrie 2022, dar fundațiile sale pot fi folosite de trupele ucrainene care încearcă să refacă podul.

Citește și: VIDEO „Indestructibilul” tanc rusesc T-90M Proryv, făcut praf și pulbere de rachetele sovietice RPG7

Armata rusă nu este capabilă să aducă artilerie în această zonă din cauza artileriei ucrainene cu rază lungă de acțiune de cealaltă parte.

În ultimele săptămâni, rușii au intensificat atacurile aeriene asupra patrulelor ucrainene de peste râu și a locurilor suspectate de patrulare.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te