VIDEO Premieră: Misiunile imposibile de aprovizionare a militarilor ucraineni din Azovstal

DE Elena Andrei | Actualizat: 31.05.2022 - 18:47
Misiunile imposibile de aprovizionare a militarilor ucraineni din Azovstal/foto: Russian Defense

Pentru prima dată, au fost făcute publice imagini cu elicopterele ucrainene în misiune de aprovizionare a ultimilor apărători ai orașului Mariupol din uzina Azovstal, care au rezistat în timpul asediului ce a început în primele zile ale invaziei.

SHARE

Militarii din uzina Azovstal, membri ai Batalionului Azov și pușcași marini din Regimentul 36, au rezistat timp de mai multe luni deși au fost încercuiți complet încă din primele zile ale războiului.

Acest lucru a fost posibil pentru că s-a găsit o cale, foarte periculoasă, de aprovizionare a acestora și a sutelor de civili ce se adăpostiseră în subteranele oțelăriei.

Jurnaliștii de la Dnepr Express au dezvăluit că aprovizionarea s-a făcut cu elicoptere care au zburat la altitudine joasă pentru a evita sistemele antiaeriene rusești.

Misiunile de aprovizonare au fost efectuate cu elicoptere Mi-8 produse inițial în Uniunea Sovietică, acestea zburând câte două sau patru o dată pentru a evita detectarea de către ruși.

Citește și

Consilierul lui Putin, ginerele lui Elțîn, a demisionat. „Armata rusă se prăbușește”

Patrușev, succesorul lui Putin: „Polonia lucrează să dezmembreze Ucraina”

Generalul Kirilo Budanov, șeful serviciului de informații al armatei ucrainene, a declarat că au fost șapte misiuni, cu 16 elicoptere, dintre care două au fost doborâte. Organizarea misiunilor a fost efectuată de serviciul de informații pe care acesta îl conduce, scrie The Drive.

În cele din urmă, ultimii supraviețuitori au primit ordinul de a se preda, pentru a fi salvate vieți.

Pentagonul a elogiat rezistența îndelungată a militarilor ucraineni din uzina Azovstal, care  au ținut în loc forțele rusești ce puteau fi desfășurate în alte părți, oferind Kievului timp pentru a-și organiza apărarea și antrena militarii cu noile arme primite de la aliații occidentali.

Rusia a anunțat că îi va judeca pe militarii ucraineni care au apărat uzina Azovstal pentru crime de război, aceștia riscând pedeapsa cu moartea.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.