VIDEO Poliția nu reușește să-l aresteze pe fostul premier al Pakistanului, din cauza suporterilor

DE Elena Andrei | 05.03.2023 - 16:05
Poliția nu reușește să-l aresteze pe fostul premier al Pakistanului/Foto: Profimedia Images

Poliția nu a reușit duminică să-l aresteze pe fostul premier al Pakistanului, Imran Khan, într-un caz legat de cumpărarea și vânzarea ilegală de cadouri oferite de demnitari străini. Partidul său blochează accesul la reședința acestuia.

SHARE

Poliția nu reușește să-l aresteze pe fostul premier al Pakistanului, deoarece sute de membri ai partidului Pakistan Tehreek-e-Insaf (PTI) s-au adunat în fața reședinței fostului prim-ministru Imran Khan în Zaman Park din Lahore.

O instanță din Islamabad a emis marți un mandat de arestare fără cauțiune pentru Khan în legătură cu cumpărarea și vânzarea ilegală a cadourilor de la demnitari când era în funcție.

Poliția nu reușește să-l aresteze pe fostul premier al Pakistanului

O echipă de poliție din Islamabad, cu un mandat de arestare, a ajuns duminică în orașul Lahore din nord-est pentru a-l aresta pe Khan pe baza ordinelor judecătorești, a declarat șeful poliției din Islamabad, Nasir Akbar.

Un superintendent al poliției a intrat în reședința lui Khan pentru a pronunța ordinele judecătorești, dar fostul premier - care se recupera după o rănire prin împușcare în urma unei tentative de asasinat eșuate în noiembrie anul trecut - „nu era acolo”, potrivit poliției.

Şeful de cabinet al lui Khan, senatorul Shibli Faraz, a primit înştiinţarea, informând poliţia că fostul prim-ministru nu se află acasă, a mai informat postul local Geo News.

Suporteri înarmați cu bastoane blochează drumurile

Filmările difuzate de mai multe posturi locale i-au arătat pe polițiști stând în fața intrării principale a reședinței lui Khan Zaman Park, în timp ce securitatea sa și susținătorii au oprit personalul să intre în reședință.

Sute de susținători acuzați ai lui Khan au blocat mai multe străzi care duceau la reședința sa puternic fortificată, încercuind personalul de poliție și forțându-i să părăsească locul după o confruntare de o oră.

Poliția din Islamabad, într-un alt tweet, a explicat că echipa de poliție „este încă la Zaman Park”, potrivit aa.com.tr.

Poliția a spus că vor fi luate măsuri legale împotriva celor care au obstrucționat executarea hotărârilor judecătorești.

Fawad Chaudhry, fost ministru al Informației și vicepreședinte al PTI, într-o conferință de presă la Lahore, a avertizat Guvernul cu privire la un protest la nivel național dacă Imran Khan este arestat.

Citește și: VIDEO Serghei Lavrov stârnește râsete la scenă deschisă. Ce a spus de sala nu s-a mai putut abține 

El a susținut că Guvernul a încercat să-l asasineze pe Khan.

Khan, în vârstă de 70 de ani, singurul premier al țării care a fost demis printr-un vot de neîncredere în istoria politică de 75 de ani a Pakistanului, se confruntă cu o serie de cazuri împotriva lui, de la terorism la tentativă de omor și la spălare de bani.

Citește și: Primăria care închiriază locuri de parcare lângă o clădire ce stă să cadă. „Am pus indicatoare”

El a fost demis din funcția de prim-ministru după ce Parlamentul a adoptat un vot de cenzură în aprilie anul trecut.

Khan dă vina pe înlăturarea sa fără ceremonie pe o conspirație susținută de SUA, acuzația pe care guvernul de coaliție în exercițiu din Islamabad și Washington a respins-o în mod repetat.

De la tentativa de asasinat, locuiește în reședința sa din Lahore și nu s-a prezentat la ședințele de judecată din motive de sănătate și securitate.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te