VIDEO Pentagonul, nou birou pentru „observări ET”. Un OZN a urmărit un avion de luptă ucrainean

DE Adina Mutăr | Actualizat: 17.05.2022 - 22:24
Pentagonul, nou birou pentru „observări ET”. Un OZN a urmărit un avion de luptă ucrainean/foto: newsweek

„Aparițiile de OZN-uri sunt frecvente”, a declarat un oficial al Departamentului Apărării parlamentarilor în timpul audierii de marți la Capitol Hill. Un OZN a fost filmat urmărind o aeronavă de luptă Su-24 al forțelor ucrainene, la altitudine foarte joasă față de aceasta.

SHARE

Fenomenul OZN a fost raportat cu predilecție în jurul unor obiective militare sau în timpul conflictelor militare de amploare.

Citește și

VIDEO Rusia a mărit numărul de nave din Marea Neagră și continuă să atace orașele ucrainene

Soldații ruși se plâng că ucrainenii au „Bayraktar” și primesc continuu arme noi din Occident

Recent, BalkanUFO a raportat un obiect zburător neidentificat în apropierea unui avion de luptă Su-24 ucrainean, trecând la o altitudine foarte joasă pe lângă acesta.

Ronald Moultrie, subsecretarul Apărării pentru Informații și Securitate, și Scott Bray, director adjunct al Oficiului de Informații Navale, au apărut marți în fața Subcomisiei pentru contraterorism, contrainformații și contraproliferare a Comisiei de informații a Camerei – prima audiere a Congresului pe tema fenomenului OZN (UAP) în mai bine de 50 de ani, potrivit Washington Examiner

Moultrie a anunțat că Pentagonul creează un nou departament sub controlul Biroului Secretarului Apărării. Misiunea sa este „de a facilita identificarea obiectelor aeriene necunoscute sau neidentificate anterior într-un mod metodic, logic și standardizat”, a spus Moultrie în declarația sa de deschidere. Acesta va lucra pentru a rezolva „cerințe de date și informații” și pentru a „standardiza și integra procesele și procedurile de colectare a datelor”.

Biroul Directorului de Informații Naționale a publicat o evaluare a 144 de rapoarte despre OZN-uri provenite din surse guvernamentale americane între 2004 și 2021 în iunie anul trecut. 

Majoritatea rapoartelor au descris OZN-urile ca „obiecte care au întrerupt pregătirea militară planificată în prealabil sau alte operațiuni militare”.

Câteva OZN-uri „par să demonstreze tehnologie avansată” și „în 18 incidente, descrise în 21 de rapoarte, observatorii au raportat modele neobișnuite de mișcare a UAP sau caracteristici de zbor”, mai arată raportul.

Numărul de observări raportate și în curs de cercetare este acum de 400, au declarat oficialii Comisiei.

Pentagonul a anunțat formarea Grupului de sincronizare și managementul identificării obiectelor aeropurtate” în noiembrie anul trecut.

Grupul va „evalua și, după caz, va atenua orice amenințări asociate la adresa siguranței zborului și a securității naționale”, potrivit unui memoriu al secretarului adjunct alAapărării, Kathleen Hicks.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te