VIDEO Patriarhul Kirill deschide „ușa iadului” și le spune rușilor să nu se teamă de moarte

DE Daniel Toșa | Actualizat: 23.09.2022 - 12:49
Patriarhul Kirill le spune rușilor să nu se teamă de moarte pe fondul unei mobilizări - FOTO: Profimedia

Șeful Bisericii Ortodoxe Ruse, patriarhul Kirill, i-a îndemnat miercuri pe cetățenii ruși să nu se teamă de moarte, în contextul deciziei președintelui Vladimir Putin de a mobiliza trupele de rezervă pentru a lupta în Ucraina.

SHARE

"Mergeți cu curaj pentru a vă îndeplini datoria militară. Și nu uitați că, dacă vă dați viața pentru țara voastră, veți fi cu Dumnezeu în împărăția Sa, în glorie și în viața veșnică", a spus el într-o predică la Mănăstirea Zachatyevsky din Moscova.

Kirill, care a justificat decizia lui Putin de a invada Ucraina în februarie pe motive spirituale și ideologice, a făcut aceste remarci la scurt timp după ce oficialii ruși au declarat că până la 300.000 de rezerviști vor fi chemați la luptă.

Kirill a declarat în timpul predicii sale că o persoană cu "credință adevărată" nu este supusă fricii de moarte.

Când extremismul se amestecă cu religia - se nasc monștri

Potrivit acestuia, o persoană devine "invincibilă" atunci când în ea există o "dimensiune puternică asociată cu eternitatea" și încetează să se mai teamă de moarte.

Citește și: VIDEO Revoluția rusă va fi televizată. Propagandiștii lui Putin își critică liderul în direct

"Credința îl face pe om foarte puternic, pentru că îi transferă conștiința de la viața de zi cu zi, de la grijile materiale, la grija pentru suflet, pentru eternitate", a spus el. "Și anume, teama de moarte îl îndepărtează pe războinic de câmpul de luptă, îi împinge pe cei slabi la trădare și chiar la răzvrătire împotriva fraților lor. Dar credința adevărată distruge frica de moarte".

Liderul Bisericii Ortodoxe Ruse a invocat anterior ideea că ucrainenii și rușii sunt un singur popor.

Patriarhul Rusiei își trimite enoriașii la moarte sigură

El i-a îndemnat pe ruși, în timpul predicii sale, să nu-i considere pe ucraineni drept dușmani.

Citește și: VIDEO Rusoaică: „Am început să plângem". Bărbații arestați la proteste, trimiși la război

Potrivit lui Kirill, poporul ucrainean "este în pericol", adăugând că acum "este foarte important ca în inimi să nu existe sentimentul că există un dușman".

Kirill și-a îndemnat congregația să se roage pentru întărirea "sentimentelor de fraternitate ale popoarelor din Sfânta Rusie", astfel încât "unitatea Bisericii, care este garanția păcii în imensitatea Rusiei, să devină și mai puternică".

Biserica ortodoxă din Rusia deschide „ușa iadului” pentru ruși

De asemenea, Kirill a menționat că creștinii ortodocși din Ucraina continuă să se roage pentru "instaurarea păcii în întinderile Rusiei istorice".

De la începutul războiului, patriarhul a justificat conflictul prin discursuri despre Rusia ca fiind o "putere iubitoare de pace" care nu se angajează în "aventuri militare".

În iunie, el a spus că Rusia este "atacată" în întreaga lume din cauza sentimentelor de gelozie, invidie și indignare. Kirill a spus că el crede că acest lucru se întâmplă pentru că Rusia este "diferită", potrivit newsweek.com

Putin a declarat miercuri că mobilizarea sa parțială îi va afecta pe cetățenii care se află în rezervă și că aceștia vor fi supuși unor antrenamente suplimentare înainte de a fi desfășurați.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te