VIDEO Ofensiva lui Putin în Marea Neagră cu 3 nave de luptă. Dronele Ucrainei, vânate cu mitraliere

DE Alex Darvari | Actualizat: 08.06.2024 - 19:22
VIDEO Ofensiva a lui Putin în Marea Neagră cu 3 nave de luptă. Dronele Ucrainei vânate cu mitraliere - Foto: Profimedia Images (Imagine cu caracter ilustrativ)

VIDEO Ofensiva a lui Putin în Marea Neagră cu 3 nave de luptă. Dronele Ucrainei sunt vânate cu mitraliere, așa arată ultimele date de la MInisterul Apărării din Kiev, dar și un film devenit viral pe Internet.

SHARE

Flota lui Putin s-a reîntors în Marea Neagră săptămâna aceasta după o îndelungată absență. Newsweek a scris că flota Mării Negre a lui Putin are peste 50 de nave și chiar submarine.

Citește și: VIDEO 54 de nave are Putin în Flota Mării Negre. 7 sunt submarine. Cu ce le poate distruge Ucraina?

După ce dronele Ucrainei au decimat flota, Rusia a decis să își retragă vasele de luptă din Marea Neagră. Săptămâna aceasta, Putin a retrimis 3 nave cu periculoasele rachete Kalibr care bat la 2.000 de kilometri.

VIDEO Ofensiva lui Putin în Marea Neagră cu 3 nave de luptă. Dronele Ucrainei, vânate cu mitraliere

În plus, soldați ruși s-au antrenat pentru a distruge dronele Ucrainei cu mitraliere, după cum reiese din video de mai jos:

Explicația: Un vehicul naval armat fără pilot aparținând armatei ucrainene a fost distrus de trupele rusești în Marea Neagră.

În același timp, Flota Mării Negre a lui Putin a revenit cu o prezență de 3 nave, informează ukrinform

Rusia menține trei portavioane cu 24 de rachete Kalibr în largul Mării Negre

Potrivit Ukrinform, Forțele de Apărare Sudice au anunțat acest lucru pe Telegram.

"Inamicul a desfășurat în Marea Neagră trei transportoare de rachete sol-aer echipate cu până la 24 de rachete Kalibr. Nivelul de pericol este foarte ridicat!", se arată în postare.

Forțele de Apărare i-au îndemnat pe ucraineni să nu ignore alertele de raid aerian.

După cum Ukrinform a raportat anterior, potrivit lui Dmitro Pletenchuk, purtător de cuvânt al Marinei ucrainene, este posibil ca trupele rusești să își reîncarce submarinele la baza navală Novorossiisk.

Citește și: De ziua Flotei Mării Negre a Rusiei, Ucraina a distrus cu Storm Shadow o bază secretă din Crimeea

Cât de puternică e Flota Mării Negre a Rusiei?

Cele mai imporatnte informații pentru războiul din Ucraina, dar și pentru România vin din perspectiva Flotei Mării Negre care ar însuma 54 de nave, din care 7 sunt submarine.

Rusia avea în Flota Mării Negre 12 nave de debarcare de diferite dimensiuni. Unele dintre acestea au fost spulberate de către dronele sau rachetele Ucrainei. Mai există 8 nave de deminare și 7 corvete cu rachete ghidate.

În pofida numărului mare de nave din Flota Mării Negre, aceasta a fost atinsă, adeseori, de dronele Ucrainei. Marina ucraineană susține că a scufundat sau a avariat serios o treime din totalul navelor de război ale Rusiei din Marea Neagră, în puțin peste doi ani de război. De precizat că nu toate vasele din Flota Mării Negre se află ori s-au aflat în acțiune în Marea Neagră.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te