VIDEO Noua variantă Black Hawks MH-60M pentru operațiuni critice, pregătită de război în Arctica

DE Adina Mutăr | 22.09.2023 - 19:13
Noua variantă Black Hawks pentru operațiuni critice, pregătit de război în regiunile arctice - Foto: Navy.mil (imagine cu caracter ilustrativ)

Noua variantă Black Hawks MH-60M pentru operațiuni critice, pregătită de război în Arctica. Aparținând Regimentului 160 de Aviație pentru Operații Speciale de elită al Armatei SUA, cunoscut și sub numele de Night Stalkers, este inegalabil cu noile sisteme specializate.

SHARE

Noua variantă Black Hawks MH-60M pentru operațiuni critice, pregătită de război în Arctica. Aceste elicoptere de luptă deja legendare pot acum să îndeplinească misiuni critice în cele mai solicitante condiții.

Modificările speciale aduse elicopterului au fost puse în evidență la începutul lunii septembrie, într-o demonstrație - Polar Dagger - în Marea Bering, între Alaska și Rusia, potrivit thedrive.com

Noua variantă Black Hawks MH-60M pentru operațiuni critice, pregătită de război în Arctica

MH-60M ale Regimentului 160 de Operațiuni Speciale de Aviație (SOAR) operau acolo cu nava de război amfibie USS John P. Murtha, clasa San Antonio, a Marinei SUA.

Obiectivele de bază ale acestui eveniment au fost să arate modul în care Forțele de Operațiuni Speciale ar putea ajuta la apărarea pozițiilor critice și să sprijine operațiunile din regiunile arctice și subarctice. 

Turela AN/ZSQ-2 are camere video cu mișcare completă electro-optică și infraroșu, precum și un telemetru laser.

Există, de asemenea, o versiune cu laser pentru utilizare pe MH-60M configurat ca aeronanavă de luptă puternic armată, cunoscute și sub numele de Direct Action Penetrators (DAP).

DAP-urile pot fi înarmate cu rachete Hellfire ghidate cu laser și rachete Advanced Precision Kill Weapon System II (APKWS II) de 70 mm.

Un alt sistem de senzori este asociat cu Sistemul de pilotaj al mediului vizual degradat (DVEPS), ce utilizează o combinație de camere, conectate la o bază de date de teren, pentru a ajuta echipajul să navigheze prin praf, nisip, zăpadă, ceață și alte medii „degradate”.

Senzorii de avertizare ajută la alertarea echipajului asupra rachetelor sol-aer și a altor amenințări și au capacitatea de a declanșa automat lansarea rachetelor de momeală.

Citește și: Cursa înarmării. 4 țări europene vor achiziţiona împreună rachete sol-aer Mistral

Sistemul de război electronic a MH-60M oferă o capacitate defensivă suplimentară împotriva amenințărilor din spectrul de radiofrecvență, inclusiv rachete ghidate de radar.

Operațiunile speciale Black Hawks au și elemente extinse de comunicații, așa cum arată multitudinea de antene deasupra și dedesubtul fuzelajului. 

Citește și: VIDEO Japonia construiește cea mai mare navă de luptă multirol pentru a contracara China

În ansamblu, noua imagine a MH-60M ce operează de pe USS John P. Murtha, așa cum a demonstrat în Marea Bering, oferă o privire asupra capacității suplimentare pe care Black Hawks de la 160th o are cu adevărat față de alte variante.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te