VIDEO Noi evacuări din calea incendiilor din California

DE Edi Neagu | Actualizat: 06.08.2021 - 10:00
Orașele din California, amenințate de flăcări. FOTO: Captură video

Aproximativ 2.000 de locuitori din California au primit miercuri ordin de evacuare ''imediată'' odată cu apropierea flăcărilor.

SHARE

Noi ordine de evacuare au fost emise joi ca urmare a extinderii Dixie Fire, un masiv incendiu de vegetaţie din California, care a devastat un oraş din nordul statului, îndoind stâlpi de iluminat şi distrugând mai multe clădiri istorice, relatează AFP vineri.

Greenville, o localitate cu aproximativ 800 de locuitori, a fost învăluită de flăcările incendiului Dixie în cursul nopţii de miercuri spre joi. ''Mare parte din centrul oraşului Greenville a fost complet distrusă", a scris pe Twitter fotograful Stuart Palley, care a publicat mai multe imagini. ''Mă doare sufletul pentru acest frumos orăşel'', a adăugat el.

CITEȘTE ȘI: Poliția Română: Amendă și carnet suspendat 120 de zile pentru „comportament agresiv” în trafic

Acest focar face ravagii în nordul Californiei de trei săptămâni, alimentat de vântul persistent şi de efectele schimbărilor climatice, în special căldura sufocantă şi seceta alarmantă din regiune. Până în prezent, a mistuit peste 110.000 de hectare.

"Am făcut tot ce-am putut", a declarat reporterilor purtătorul de cuvânt al departamentului de pompieri din regiune, Mitch Matlow. ''Uneori, nu este suficient'', a adăugat el.

Stâlpi de metal, îndoiți de căldură

În fotografiile surprinse de un fotograf AFP pot fi văzuţi stâlpi de iluminat metalici îndoiţi de la jumătate din cauza căldurii emanate de flăcări şi doar câteva structuri rămase în picioare.

CITEȘTE ȘI: Ce fac Valentina Pelinel, Mihaela Borcea și Alina Vidican de dragul lui Cristi Borcea

O benzinărie, un hotel şi un bar au fost distruse, la fel şi câteva clădiri de peste un secol vechime din acest oraş construit în timpul goanei după aur din California, la jumătatea secolului al XIX-lea.

Incendiul a ajuns la Greenville miercuri, în jurul orei 16:00 (23:00 GMT), potrivit lui Jake Cagle, şeful echipei pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă. În imaginile video pe care le-a difuzat miercuri seara, el a spus că pompierii au fost întârziaţi de persoanele care nu au respectat ordinele de evacuare, echipele de intervenţie fiind nevoite să sacrifice timp şi resurse pentru a le veni în ajutor.

"Avem pompieri care se trezesc cu arme îndreptate spre ei de oameni care nu vor să plece", a spus Cagle, potrivit Agerpres.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.