VIDEO Nava de război Zumwalt, distrugătorul dominant al secolului 21. Trage cu rachete hipersonice

DE Daniel Toșa | Actualizat: 07.10.2022 - 09:37

Marina Militară americannă a anunțat o nouă "familie de nave" care reflectă un sentiment de dominație în rândul navelor de război construite vreodată.

SHARE

Navele din clasa Zumwlat sunt nave de război multimisiune de 14.000 de tone, cu un sistem energetic integrat care propulsează nava și creează o cantitate de energie electrică de câteva ori mai mare decât cea de pe cea mai nouă clasă de distrugătoare a Marinei, Flight III DDG.

În ultima vreme există un impuls pentru a cheltui banii necesari pentru a obține avantajele semnificative în lupta împotriva războiului pe care aceste nave le-ar putea oferi.

Primul dintre aceste beneficii este instalarea rachetelor Conventional Prompt Strike (CPS), lucrare care ar trebui să înceapă pe USS Zumwalt (DDG 1000) la sfârșitul anului 2023 și se așteaptă să dureze doi ani, celelalte două corpuri de navă urmând să fie supuse instalării CPS pe măsură ce programele permit acest lucru.

Citește și: Emil Constantinescu, bugetar cu venituri „la secret”. 40.000 € pe an, pensie ca fost președinte

Faptul de a avea un DDG 1000 echipat cu CPS desfășurat în permanență trimite un mesaj puternic de descurajare convențională atât Chinei, cât și Coreei de Nord, la fel ca și armele utilizate (Tomahawk, rachete standard) de la sistemul de lansare verticală periferică (PVLS) cu optzeci de celule pe care le are fiecare navă.

Nava nu ar fi folosită ca parte a unui grup de atac tradițional al portavioanelor (Carrier Strike Group - CSG). Mai degrabă, ar fi folosită ca lider al unor grupuri operative de suprafață și amfibii compuse din nave fără pilot, distrugătoare, LCS și nave amfibii și, în mod normal, ar îmbarca un personal pentru a îndeplini aceste funcții mai mari de comandă și control (C2).

Citește și: VIDEO Un propagandist al Kremlinului propune uciderea a 200 de oficiali NATO: "Pacea nu e bună"

Navele Zumwlat sunt în prezent echipate pentru a găzdui elicoptere cu echipaj (și ar trebui să fie capabile să le primească și să le utilizeze), acestea ar trebui să opereze în principal vehicule aeriene fără pilot (UAV).

În prezent, Zumwalt este desfășurat în Indo-Pacific și este probabil că va fi echipat cu un număr nespecificat de rachete CPS hipersonice la următoarea sa desfășurare.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.