Momentul în care SUA își autodistruge o rachetă nucleară Minuteman. Ce anomalie a apărut.
Forțele aeriene ale Statelor Unite au distrus miercuri o rachetă balistică intercontinentală Minuteman III neînarmată în largul coastei Californiei, din cauza unei „anomalii”.
Potrivit Air Force Global Strike Command, anomalia a avut loc în timpul lansării de probă a rachetei, iar unitatea Space Launch Delta 30 a reușit să distrugă în siguranță racheta neînarmată.
Momentul în care SUA își autodistruge o rachetă nucleară Minuteman. Ce anomalie a apărut
Minuteman III a fost lansată peste Oceanul Pacific la ora 12:06 a.m. miercuri de la Vandenberg Space Force Base, California.
„O anomalie este orice eveniment neașteptat în timpul testului”, a explicat Air Force Global Strike Command într-un comunicat, potrivit americanmilitarynews.com.
„Deoarece anomaliile pot apărea din cauza multor factori legați de platforma operațională în sine sau de echipamentul de testare, este necesară o analiză atentă pentru a identifica cauza.”
Deși Forțele Aeriene nu au furnizat motivul „anomaliei” de miercuri în timpul testării rachetei balistice intercontinentale, Forțele Aeriene au precizat că un grup de analiză a lansării va lucra pentru a investiga cauza.
Minuteman III este în prezent singura rachetă balistică intercontinentală din SUA ce poate fi lansată de pe uscat.
Introdusă pentru prima dată în 1970, racheta este capabilă să transporte diferite focoase termonucleare.
Citește și: VIDEO Mercury, „avionul apocalipsei” al SUA, a lansat o rachetă-test nucleară. „Putem lovi oriunde”
Înainte de anomalia de miercuri, ultima lansare de probă a rachetei Minuteman III a avut loc la 6 septembrie.
Vandenberg Space Force Base este utilizată în mod regulat pentru a testa rachetele intercontinentale, asigurând pregătire de precizie.
Citește și: VIDEO SUA au testat racheta intercontinentală nucleară Minuteman, ca răspuns la amenințările Rusiei
„Minuteman III a fost și va continua să fie parte integrantă a apărării națiunii noastre”, a declarat generalul Forțelor Aeriene Charles Brown, președintele Statului Major Interarme.
„Investiția în modernizarea nucleară este la fel de relevantă ca întotdeauna și ne angajăm să facem tranziția la Sentinel, ceea ce va permite ca națiunea noastră să fie pregătită să ofere descurajare strategică pentru viitor”.
Racheta Sentinel este în prezent dezvoltată de Northrop Grumman și va avea un focos modernizat.