VIDEO În interiorul celei mai bântuite case din Marea Britanie. Proprietarul face o mărturie șocantă

DE Daniel Toșa | Actualizat: 30.09.2022 - 11:02

Se împlinesc 160 de ani de când o casă nouă, Borley Rectory, construită pentru un vicar a devenit cea mai bântuită casă din Marea Britanie.

SHARE

Omul bisericii și familia sa au suferit o serie de evenimente terifiante și inexplicabile după ce s-au mutat în Borley Rectory în 1862.

În momentul în care Borley Rectory a fost construit în 1862, locul avea deja un trecut misterios.

Construită pentru noul vicar al satului Essex, reverendul Henry Dawson Ellis Bull, casa gotică a înlocuit o altă proprietate care fusese distrusă de un incendiu în 1841.

Locul a fost asociat cu legenda unei vechi mănăstiri și a unui călugăr care a avut o relație cu o călugăriță. Se spune că aceasta a sfârșit zidită între zidurile mănăstirii după ce a fost violată.

Citește și: S-a terminat nebunia prețurilor pe Litoral, vine Revelionul: Min. 1.300 € de cuplu în Poiana Brașov

Călugărița fără chip

Odată ce Bull și familia sa s-au mutat în casa lor, lucrurile au început să devină mai sinistre.

Sunete ciudate de rapel și apă curgătoare au fost auzite în casă, iar o menajeră a plecat după ce nu a mai suportat pași inexplicabili din fața ușii ei, în miez de noapte.

Fiica lui Bull, Ethel, a fost lovită în față de o mână nevăzută în timp ce stătea întinsă în pat. Tânăra și ceilalți copii ai săi au spus că au văzut călugărița dispărută plimbându-se în curte.

Citește și: Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a demisionat din funcție

În mod înfricoșător, atât un grădinar, cât și un om de serviciu au jurat că au văzut o figură similară în diferite ocazii.

Când Bull a murit în 1892, fiul său Harry a preluat conducerea.

Cu o ocazie, acesta a afirmat că animalul său de companie a găsit o pereche de picioare ieșind din tufișurile din apropierea casei. Când s-a apropiat, acestea s-au mișcat. Apoi, a văzut că aparțineau unui corp fără cap.

A privit, uimit, cum acesta s-a ridicat și a dispărut printr-o poartă încuiată.

În 1927, Harry a murit, iar reverendul Guy Smith s-a mutat în casă.

Curând, soția sa, Mabel, a făcut o descoperire alarmantă după ce a făcut curățenie într-un dulap - craniul unei femei tinere învelit într-un pachet de hârtie maro. Aceștia l-au luat și l-au îngropat în grădină.

Dar, în lunile următoare, cuplul a fost chinuit de clopotele servitorilor care sunau - deși acestea erau deconectate - precum și de șoapte stranii. Atât Mabel, cât și un servitor au raportat că au văzut și trăsura fantomă.

În 1929, când jurnalistul de investigații Vernon Wall și un fotograf au vegheat în pădurea din apropierea casei, au văzut o lumină aprinsă la o fereastră de la etaj, deși știau că nu se afla nimeni acolo.

Activități paranormale la Borley Rectory

La scurt timp a vizitat-o din nou, de data aceasta împreună cu investigatorul psihic Harry Price, care a declarat că a văzut o figură din umbră, posibil călugărița, în grădină.

Au experimentat și alte fenomene ciudate - cărămizi care se izbeau de ferestre, pietricele care se rostogoleau inexplicabil pe scări și un sfeșnic de sticlă care zbura pe lângă capetele lor.

Totul a fost prea mult pentru soții Smith, care s-au mutat și au fost înlocuiți de reverendul Lionel Foyster cu soția sa Marianne și fiica lor de trei ani, Adelaide.

Pe lângă obiectele care se mișcau singure, Marianne ar fi rămas cu o tăietură și un ochi învinețit după ce a fost lovită de o forță nevăzută, care a aruncat-o și din pat.

Un incendiu inexplicabil a devastat conacul

Pe pereții casei au început să apară scrieri ciudate și chiar a raportat că a văzut fantoma originalului Henry Bull într-o rochie de casă.

Soții Foyster s-au mutat în 1935 și, în mod surprinzător, nu a fost găsit un cumpărător pentru această proprietate. Așa că Price a închiriat casa și, cu ajutorul unor voluntari, a monitorizat activitatea poltergeistului.

La miezul nopții, pe 27 februarie 1939, la scurt timp după ce casa a fost în cele din urmă cumpărată de un căpitan WH Gregson, a izbucnit un incendiu uriaș, lăsând-o ca o cochilie goală și fantomatică.

După moartea sa, Price a fost acuzat că a înscenat unele dintre evenimentele ciudate de la conac. Dar mărturiile terifiante și evenimentele stranii au continuat la locul respectiv, potrivit Dailystar.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te