VIDEO Franța a trimis instructori în Ucraina. Îi învață cum să-i elimine pe ruși cu armele franceze

DE Adina Mutăr | Actualizat: 27.05.2024 - 20:11
Primii instructori din Franța, în Ucraina - Foto: Profimedia Images (imagine cu caracter ilustrativ)

Franța a trimis instructori în Ucraina. Îi învață cum să-i elimine pe ruși cu arme franceze. Șeful armatei Ucrainei le oferă instructorilor francezi acces la centrele de instruire ale Forțelor Armate Ucrainene.

SHARE

Franța a trimis instructori în Ucraina. Îi învață cum să-i elimine pe ruși cu armele franceze. 

Comandantul Oleksandr Sîrski a semnat documentele ce permit primilor instructori francezi să inspecteze centrele de instruire ucrainene și să se familiarizeze cu infrastructura și personalul acestora.

 Franța a trimis instructori în Ucraina. Îi învață cum să-i elimine pe ruși cu armele franceze

„Salut inițiativa Franței de a trimite instructori în Ucraina pentru a pregăti militari ucraineni”, a declarat Oleksandr Sîrski, potrivit European Pravda.

Sîrski și-a exprimat speranța că în curând și alți parteneri se vor alătura acestui proiect.

El a mulțumit ministrului francez al Forțelor Armate, Sébastien Lecornu, pentru sprijinul și asistența militară și economică a statului acordat Ucrainei.

Sîrski nu a oferit alte detalii, dar a menționat că determinarea Franței va încuraja alți parteneri să se alăture acestui „proiect ambițios”.

Citește și: VIDEO „Operațiunea Chrisalida”: Franța livrează în secret rachetele devastatoare Scalp către Ucraina

Președintele francez, Emmanuel Macron, a sugerat în mai multe rânduri că este posibil să trimită trupe noncombat în Ucraina și, la o conferință de la Paris, la 26 februarie, a menționat că trupele occidentale ar putea ajuta la antrenarea soldaților ucraineni la ei acasă, în Ucraina.

Într-o declarație pentru Reuters, Ministerul Apărării din Franța a declarat: „Așa cum s-a menționat deja de mai multe ori, instruirea pe pământul ucrainean este unul dintre proiectele discutate de la conferința de sprijin pentru Ucraina convocată de Președintele Republicii la 26 februarie”.

Citește și: Franța dă Ucrainei rachete Aster de apărare aeriană. România nu dă Patriot, deși „nu e descoperită”

Franța antrenează deja trupe ucrainene în Polonia pentru a-și perfecționa abilitățile cheie de care vor avea nevoie pe câmpul de luptă acasă, prin Misiunea de asistență militară a UE (EUMAM), potrivit Euronews.

Domeniile de instruire sunt elementele de bază ale infanteriei, inclusiv cum să folosească armele și mortierele standard, să descifreze o hartă, informații de localizare a țintelor pentru atac cu drone, luptă în tranșee ca să păstreze o poziție defensivă, îngrijiri medicale de bază, cum să utilizeze vehiculele pe care Franța le donează.

10.000 de soldați ucraineni au fost antrenați de Franța în Polonia și în mai multe baze din Franța într-un an și jumătate de la lansarea EUMAM.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te