VIDEO 31 de drone ucrainene au făcut prăpad în Rusia. Clădiri și mașini făcute scrum în Belgorod

DE Daniel Toșa | Actualizat: 04.10.2023 - 16:14
Dronă de război ucraineană - Foto: Facebook/ Volodimir Zelenski

Ucraina a lansat un atac de amploare cu drone kamikaze în regiunile rusești Belgorod, Briansk și Kursk. Ministerul rus al Apărării vorbește de cel puțin 31 de drone care ar fi fost implicate în atac în noaptea de 4 octombrie

SHARE

Noaptea trecută, 31 de avioane ucrainene fără pilot de tip avion au fost interceptate de unitățile de apărare aeriană aflate în serviciu deasupra teritoriului regiunilor Belgorod, Briansk și Kursk.

Dronele ucrainene au făcut prăpad în Rusia. Clădiri și mașini făcute scrum în Belgorod

Agenția de știri rusă TASS relatează că cel putin 19 drone au fost doborâte deasupra Belgorodului, dar mai multe clădiri printre care și "o clădire administrativă din Belgorod, o casă din satul Shishino, districtul Belgorod, și trei mașini au fost avariate", potrivit guvernatorului regional Viaceslav Gladkov.

Mai mult, "Ucraina a tras, de asemenea, cu muniții cu dispersie în satele din Briansk", acuză guvernatorul regiunii din Rusia, fără să aducă dovezi în acest sens. 

"Se pare că forțele ucrainene au tras muniții cu dispersie asupra mai multor sate din regiunea sudică rusă Briansk, a declarat guvernatorul acesteia, Alexander Bogomaz, pe Telegram.

Citește și: VIDEO Contraofensiva ucraineană. Unitățile de elită ale lui Șoigu, nimicite pe frontul din Zaporojie

Nu s-au înregistrat victime în urma atacurilor, deși mai multe case au fost avariate, a adăugat el. Facem precizarea că informația prezentată de partea rusă nu a putut fi confirmată din nicio sursă independentă.

Ministerul rus al Apărării a calificat atacul ucrainean drept unul "terorist".

Ucraina a primit muniție cu dispersie din SUA

Ucraina a primit muniții cu dispersie de la Statele Unite și s-a angajat să le folosească doar pentru a disloca concentrări de soldați inamici.

Oficialii ruși din Briansk și din alte regiuni de la granița cu Ucraina au acuzat în repetate rânduri forțele armate ucrainene de bombardamente fără discriminare.

Citește și: VIDEO Contraofensiva ucraineană a spublerat apărarea rusă Donețk, Zaporojie, Robotine și Bahmut

Munițiile cu dispersie sunt interzise de peste 100 de țări. De obicei, acestea eliberează un număr mare de bombe mai mici care pot ucide fără discriminare pe o suprafață mare. Cele care nu reușesc să explodeze pot reprezenta un pericol timp de zeci de ani.

Crimeea, din nou ținta atacurilor ucrainene

De asemenea, ministerul a afirmat că un avion al Forțelor Aeriene ruse a împiedicat o tentativă ucraineană de "infiltrare" în Crimeea cu "o ambarcațiune militară rapidă și trei drone marine", care se îndreptau spre Capul Tarkhankut, cel mai vestic punct al peninsulei ocupate.

"În prezent, navele și ambarcațiunile Flotei rusești din Marea Neagră nu navighează de fapt spre marea teritorială a Ucrainei. Din când în când apar în largul coastelor Crimeei, dar mai aproape de Capul Tarkhankut, nu îndrăznesc să iasă", a declarat purtătorul de cuvânt al grupului ucrainean OK "Sud".

Ucraina a intensificat loviturile asupra Crimeei în ultimele săptămâni. Marți, Ministerul rus al Apărării a declarat că apărarea sa aeriană a distrus o rachetă anti-navă ucraineană Neptun în apropierea peninsulei.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te