VIDEO Dronele ce distrug Flota Mării Negre a Rusiei duc o tonă de explozibil la 1.000 km. Cum atacă?

DE Alex Darvari | Actualizat: 15.04.2024 - 14:21

Dronele Ucrainei care distrug Flota Mării Negre a Rusiei pot transporta o tonă de explozibil la 1.000 km. Ele au fost modernizate pentru a putea ajunge mai repede la vasele de război ale Rusiei din ce în ce mai expuse.

SHARE

Dronele navale ucrainene Sea Baby au fost modernizate și pot transporta acum aproape o tonă de explozibil pentru a lovi o țintă aflată la peste 1.000 de kilometri distanță, a declarat Artem Dekhtiarenko, purtătorul de cuvânt al Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU), la 14 aprilie.

Citește și: Ucraina, operațiuni extrem de secrete în Marea Neagră. „Victoria e aproape și va fi explozivă”

Drone care distrug Flota Mării Negre a Rusiei duc o tonă de explozibil la 1.000 km. Cum atacă?

"Acest lucru înseamnă că SBU poate ajunge la o țintă aproape oriunde în Marea Neagră", a adăugat Dekhtiarenko.

În ultimele luni, Ucraina și-a intensificat atacurile asupra Crimeei ocupate, vizând activele militare rusești din Marea Neagră și din jurul acesteia cu drone maritime și rachete cu rază lungă de acțiune de producție internă. Rusia a ocupat ilegal peninsula din 2014.

Citește și: VIDEO Momentul în care Ucraina distruge un sistem rusesc Tor-M2, de 50.000.000 $, cu dronă poloneză

La începutul lunii februarie 2024, 33% dintre navele de război ale flotei rusești din Marea Neagră au fost distruse de Ucraina, a raportat recent Centrul de comunicare strategică al forțelor armate ucrainene.

SBU folosește în prezent două tipuri de drone maritime - Sea Baby și Mamai, a declarat Dekhtiarenko la televiziunea națională, scrie kyivindependent

"Acestea sunt deja generații noi de drone, la îmbunătățirea cărora echipa de specialiști SBU a lucrat și continuă să lucreze împreună cu alți membri ai Forțelor de Securitate și Apărare".

11 nave de război lovite

Dronele maritime folosite de SBU au lovit până acum 11 nave de război rusești și podul din Crimeea care leagă peninsula ocupată de Rusia, potrivit lui Dekhtiarenko.

Dekhtiarenko a declarat că în 2022, când SBU a început să folosească pentru prima dată drone maritime de producție internă, nu a existat nicio alternativă la aceste drone la nivel mondial. Dronele occidentale existente erau mari, dar nu erau manevrabile, puteau fi detectate cu ușurință de "stațiile radar inamice" și, de asemenea, nu aveau un focos, a adăugat purtătorul de cuvânt.

"Astăzi, o dronă în valoare de 8,5 milioane de Hr (aproximativ 216.000 de dolari) distruge o navă de război inamică în valoare de zeci de milioane de dolari".

Pentru a preveni noi atacuri cu drone ucrainene asupra flotei din Marea Neagră, forțele rusești din Crimeea ocupată construiesc bariere la intrarea în Golful Sevastopol, a raportat grupul de partizani Atesh la 27 martie.

Rusia încearcă, de asemenea, să consolideze apărarea portului său Novorossiysk, unde Moscova a început anul trecut să își redistribuie flota din Marea Neagră de la Sevastopol, a declarat Ministerul britanic al Apărării în actualizarea sa zilnică din 31 martie.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te