VIDEO Cum arată submarinul rus de război lansat azi. Are 2.700 tone și e echipat cu rachete Kalibr

DE Alex Darvari | Actualizat: 01.02.2024 - 17:23

VIDEO Cum arată submarinul rus de război lansat azi, de 2.700 tone, echipat cu rachete Kalibr ne-a arătat MInisterul rus de externe în mai multe imagini și filme.

SHARE

Marina rusă a primit primul submarin din clasa Lada produs în serie, denumit Kronstadt.

Dezvoltarea noului submarin a fost afectată de probleme, ceea ce a dus la întârzieri mari, dar acceptarea sa de către Flota de Nord confirmă faptul că, spre deosebire de Marina SUA, Marina rusă rămâne angajată să pună în funcțiune noi submarine cu propulsie convențională, precum și pe cele cu propulsie nucleară.

Citește și: SUA și Rusia, la un pas de apocalipsa nucleară. Submarinele inamice s-au ciocnit în adâncuri

 

Zvezda, rețeaua media a Ministerului rus al Apărării, a relatat astăzi despre punerea în funcțiune a Kronstadt în cadrul Diviziei 161 de submarine a Flotei de Nord.

În cadrul ceremoniei, care a avut loc probabil la baza navală din Polyarny, în regiunea Murmansk, drapelul Sfântului Andrei al Marinei ruse a fost înmânat comandantului noului submarin de către șeful Marinei ruse, Nikolai Evmenov.

Citește și: VIDEO Rusia pune lansatoare de rachete anti-submarin pe tancuri, după ce au luat bătaie de aproape

Submarinul are 60 metri lungime și 2.700 tone.

Ministerul rus al Apărării susține că  submarinulare o adâncime de scufundare de peste 300 de metri (984 de picioare) și capacitatea de a funcționa sub apă pentru perioade relativ lungi fără a fi nevoie să iasă la suprafață pentru a-și reîncărca bateriile.

Citește și: Rusia își dotează noile submarine nucleare Yasen-M cu rachete hipersonice Zircon. Atacă la 900 de km

Alte caracteristici notabile includ o automatizare extinsă, ceea ce duce la un echipaj de doar 35 de persoane.

"Am creat o serie întreagă de echipamente noi, care au fost create pe principii noi, ceea ce a făcut posibil ca această navă să fie mai avansată și mai pregătită pentru luptă", a declarat Igor Vilnit, directorul general al Biroului Central de Proiectare pentru Inginerie Marină, cunoscut și sub numele de Rubin, dezvoltatorul submarinului.

După o lungă perioadă în care flota sa de submarine, în principal din perioada Războiului Rece, a lâncezit, în ultimul deceniu sau cam așa ceva, marina rusă a văzut mai multe resurse puse la dispoziție, ceea ce a dus la o creștere a operațiunilor, inclusiv departe în Atlantic, așa cum puteți citi aici. În ultimii 10 ani, Ministerul rus al Apărării afirmă că marina a primit 24 de submarine de diferite modele - de opt ori mai multe decât în comparație cu deceniul precedent.

Capacitățile exacte ale celei mai recente tehnologii sonare rusești nu sunt clare, dar dacă sunt eficiente, sonarele Lada ar putea oferi un avantaj critic în detectarea submarinelor ostile înainte ca ele însele să fie descoperite.

S-a planificat echiparea acestor ambarcațiuni cu un sistem de propulsie independent de aer (AIP), ceea ce ar crește considerabil timpul în care acestea pot rămâne scufundate și le-ar face mai greu de detectat. Dacă AIP funcționează corect, poate oferi unui submarin diesel-electric capacități care se apropie de cele ale submarinelor de atac cu propulsie nucleară, deși într-o măsură limitată și numai în anumite moduri.

Pe lângă racheta Kalibr de atac terestru, aceleași tuburi torpiloare pot lansa Klub, o rachetă de croazieră asemănătoare care oferă o capacitate puternică de luptă anti-navă la distanță. Deși aceste arme reprezintă un avantaj semnificativ față de multe submarine diesel-electrice ale NATO, clasa Lada nu are un sistem de lansare verticală (VLS) care ar oferi o capacitate mai mare pentru astfel de arme, scrie war-zone

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te