VIDEO Cum arată nano dronele Black Hornet. Colectează date și imagini HD de la 2 km distanță

DE Daniel Toșa | Actualizat: 24.08.2022 - 10:26

Norvegia și Marea Britanie vor furniza nano-drone Ucrainei pentru a o ajuta în războiul cu Rusia, a anunțat miercuri Ministerul norvegian al apărării

SHARE

Agenția norvegiană pentru materiale de apărare a încheiat un acord-cadru cu firma americană de tehnologie Teledyne FLIR pentru achiziționarea de nano drone avansate Black Hornet.

Costul dronelor Teledyne Flir Black Hornet, folosite pentru recunoaștere și identificarea țintelor, va fi de peste 9 milioane de euro, a precizat ministerul într-un comunicat.

Micro-drona Black Hornet este uşor de operat, robustă, greu de detectat şi este deosebit de potrivită pentru luptă în zonele urbane, a declarat ministrul apărării din Norvegia, Bjørn Arild Gram

Evaluat la 475 de milioane de coroane norvegiene (48 de milioane de dolari), acordul prevede ca firma să fabrice și să livreze un număr nedeclarat de Black Hornet către națiunea europeană în termen de patru ani.

Potrivit Teledyne FLIR, drona de buzunar poate transmite imagini video și imagini în direct pentru a sprijini diverse misiuni militare.

Aceasta cântărește doar 33 de grame și poate zbura până la 25 de minute.

Citește și: VIDEO Șefa Centrului Media din Harkov: Clădirea în care am lucrat șapte ani a fost distrusă de ruși

Drona funcționează cu o semnătură acustică redusă și este potrivită pentru operațiuni în medii foarte disputate și fără GPS.

Norvegia a achiziționat dronele nano în 2015. Se pare că achiziționarea de drone suplimentare va face din această țară cel mai mare utilizator al sistemului de recunoaștere Black Hornet de la Teledyne.

Black Hornet colectează date și imagini de la 2 km distanță

Vicepreședintele executiv al Teledyne, Edwin Roks, a explicat că Black Hornet poate opera zi și noapte în cele mai "dificile" medii operaționale.

Acesta poate colecta date la o distanță maximă de doi kilometri și poate zbura până la 22 de kilometri pe oră.

Citește și: VIDEO Noi explozii în Belgorod, Rusia. Populația, evacuată. „Efectul de lentilă a incendiat muniția”

Drona transmite datele folosind o legătură de date digitală criptată, asigurând comunicații sigure și fiabile.

Potrivit directorului executiv al Teledyne, Robert Mehrabian, tehnologia este lider mondial în materie de sisteme nano fără pilot, oferind o cunoaștere ascunsă a situației soldaților în operațiunile de luptă.

 

"Aș dori să mulțumesc guvernului norvegian și ministrului apărării, Bjorn Arild Gram, pentru sprijinul continuu acordat Black Hornet, care este, de asemenea, proiectat și fabricat în Norvegia", a declarat el. "Cu acest nou acord, națiunile care cooperează cu Norvegia pot, de asemenea, să achiziționeze Black Hornet."

Compania a declarat că a livrat deja peste 12.000 de drone Black Hornet către forțele de apărare și securitate din întreaga lume.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te