Semnalele electromagnetice în bandă îngustă detectate de Sky Eye - cel mai mare radiotelescop din lume - sunt diferite de cele captate anterior, iar echipa le investighează în continuare, se arată în raport, citându-l pe Zhang Tonjie, cercetător-șef al unei echipe de căutare a civilizațiilor extraterestre, cofondată de Universitatea Normală din Beijing, Observatorul Astronomic Național al Academiei Chineze de Științe și Universitatea din California, Berkeley.
Nu este clar de ce raportul a fost aparent eliminat de pe site-ul Science and Technology Daily, ziarul oficial al Ministerului chinez al Științei și Tehnologiei, deși știrea începuse deja să fie în trend pe rețeaua de socializare Weibo și a fost preluată de alte instituții media, inclusiv de cele de stat.
Citește și: VIDEO Zelenski: Ambițiile teritoriale ale Rusiei se întind de la Varșovia la Sofia. România, vizată
În septembrie 2020, Sky Eye, care este situat în provincia Guizhou din sud-vestul Chinei și are un diametru de 500 de metri, a lansat oficial căutarea vieții extraterestre. Echipa a detectat două seturi de semnale suspecte în 2020, în timp ce procesa datele colectate în 2019, și a găsit un alt semnal suspect în 2022 din datele de observare a țintelor exoplanetelor, a declarat Zhang, potrivit raportului.
Citește și: VIDEO Macron la Chișinău: Franţa va juca un rol important în inegrarea Moldovei în UE
Sky Eye al Chinei este extrem de sensibil în banda radio de joasă frecvență și joacă un rol esențial în căutarea civilizațiilor extraterestre, ar fi spus Zhang, potrivit Time.com
Cu toate acestea, semnalele suspecte ar putea fi, de asemenea, un fel de interferență radio și necesită investigații suplimentare, a adăugat el.