VIDEO Bombardamente israeliene asupra a 3 spitale din Gaza. Sunt centre de comandă Hamas în subteran

DE Daniel Toșa | Actualizat: 10.11.2023 - 08:10
Bombardamente israeliene asupra a 3 spitale din Gaza. Sunt centre de comandă Hamas în subteran - Foto: X/ @ProletariatRis1

Oficialii din Gaza au declarat că Israelul a lansat vineri atacuri aeriene asupra sau în apropierea a cel puţin trei spitale, crescând şi mai mult presiunea asupra sistemului de sănătate precar al enclavei palestiniene sufocată deja de numărul mare de victime.

SHARE

"Ocupaţia israeliană a lansat lovituri simultane asupra mai multor spitale în ultimele ore", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii din Gaza, Ashraf Al-Qidra, pentru televiziunea Al Jazeera.

Bombardamente israeliene asupra a 3 spitale din Gaza. Sunt centre de comandă Hamas în subteran

Facilităţile medicale includ cel mai mare spital din Gaza, Al Shifa, unde Israelul susţine că Hamas îşi ascunde centre de comandă şi tuneluri, acuzaţii pe care Hamas le neagă. Qidra a spus că Israelul a vizat curtea complexului medical din oraşul Gaza şi că au fost victime, dar nu a oferit detalii.

Armata israeliană nu a comentat imediat declaraţiile palestiniene, pe care Reuters nu le-a putut verifica în mod independent.

Spitalele din Gaza se luptă să îngrijească victimele campaniei militare de o lună a Israelului, care vizează distrugerea grupării militante palestiniene Hamas, pe măsură ce se epuizează proviziile medicale, apa curată şi combustibilul pentru generatoarele de energie.

Citește și: VIDEO Armata israeliană a intrat „în adâncurile” orașului Gaza. Peste 14.000 ținte Hamas, distruse

Ministerul Sănătăţii din Gaza a declarat că 18 din cele 35 de spitale din Fâşia Gaza şi alte 40 de centre de sănătate au fost scoase din funcţiune fie din cauza daunelor cauzate de bombardamente, fie din cauza lipsei de combustibil.

Presa palestiniană a publicat vineri imagini video cu Al Shifa, pe care Reuters nu a putut să le autentifice imediat, despre care a spus că arată consecinţele unui atac israelian asupra unei parcări în care palestinienii strămutaţi erau adăpostiţi şi jurnaliştii observau. O baltă de sânge se putea vedea lângă corpul unui bărbat care era aşezat pe o targă

Citește și: Gruparea Hezbollah amenință că va lovi navele americane din Mediterana cu rachete rusești Yakhont

"Cu atacuri în desfăşurare şi luptele în apropiere (Al Shifa), suntem profund îngrijoraţi de bunăstarea a mii de civili de acolo, printre care mulţi copii, care caută îngrijire medicală şi adăpost", a declarat Human Rights Watch pe site-ul de socializare X..

Qidra a mai spus că vineri Spitalul de Pediatrie Al-Rantisi şi Spitalul de Copii Al-Nasr "au fost martorii unei serii de atacuri directe şi bombardamente". El a spus că atacurile au incendiat vehicule aflate pe terenul spitalului Al-Rantisi, dar focul a fost parţial stins.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te