VIDEO Atac israelian devastator asupra unei școli din Gaza: 25 de morți și zeci de răniți

DE Daniel Toșa | Actualizat: 06.12.2023 - 08:43
Atac israelian devastator asupra unei școli din Gaza: 25 de morți și zeci de răniți - Foto: Profimedia images

Atac israelian devastator asupra unei școli din Gaza: 25 de morți și zeci de răniți. O școală din Khan Youncs, care servea ca refugiu pentru palestinieni fugiți de război, a fost lovită marți într-un raid aerian israelian, potrivit Ministerului Sănătății al guvernului Hamas.

SHARE

Printre victime se numără și copii, care au fost scoși de sub ruinele școlii Ma’an și transportați la spitalul Nasser din același oraș, situat în sudul Fâșiei Gaza. Orașul este ținta unor bombardamente intense din partea armatei israeliene de câteva zile.

Atac israelian devastator asupra unei școli din Gaza: 25 de morți și zeci de răniți

Hamas a anunțat că numărul total al palestinienilor uciși de la începutul conflictului, pe 7 octombrie, a ajuns la 16.248, dintre care peste 70% sunt copii (7.112) și femei (4.885). Aceste date au fost comunicate de biroul de presă al mișcării islamiste, care controlează Gaza din 2007.

Facem precizarea că aceste cifre nu pot fi confirmate dintr-o sursă independentă din cauza războiului aflat în desfășurare în Fâșia Gaza.

Când s-ar putea termina războiul Israel - Hamas?

Oficialii americani se așteaptă ca actuala fază a operațiunii terestre a Israelului în Gaza, care vizează extremitatea sudică a fâșiei, să dureze câteva săptămâni înainte ca Israelul să treacă, posibil până în ianuarie, la o strategie de mai mică intensitate, hiper-localizată, care să vizeze în mod restrâns anumiți militanți și lideri Hamas, au declarat mai mulți oficiali de rang înalt ai administrației pentru CNN.

Dar, în timp ce războiul intră pe acest nou teren, Casa Albă este profund îngrijorată de modul în care se vor desfășura operațiunile Israelului în următoarele săptămâni, a declarat un înalt oficial al administrației americane.

Statele Unite au avertizat ferm Israelul, în cadrul unor conversații "dure" și "directe", au spus aceștia, că Forțele de Apărare Israeliene (IDF) nu pot reproduce genul de tactici devastatoare pe care le-a folosit în nord și trebuie să facă mai mult pentru a limita numărul victimelor civile.

SUA au transmis Israelului că, pe măsură ce opinia mondială se întoarce din ce în ce mai mult împotriva operațiunii sale terestre, care a ucis mii de civili, timpul pe care Israelul îl are la dispoziție pentru a continua operațiunea în forma sa actuală și pentru a menține un sprijin internațional semnificativ se diminuează rapid.

În probabil cel mai direct avertisment public de până acum, secretarul apărării, Lloyd Austin, a avertizat Israelul că acesta poate "câștiga în războiul urban doar prin protejarea civililor".

Luând cuvântul la Forumul Național de Apărare Reagan din weekend, Austin a declarat că sprijinul SUA pentru Israel "nu este negociabil", dar a spus că Israelul riscă să înlocuiască o "victorie tactică cu o înfrângere strategică" dacă nu face mai mult pentru a preveni moartea civililor.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te